— De første gjestene var her klokken ni i morgen, en halv time før anlegget åpnet, forteller Fredrik Tønjum fornøyd.

Tønjum er daglig leder i Eikedalen Skisenter, som for første gang holder åpent hele første juledag.

- Supre forhold

MORGENLYS: Slik så det ut i Eikedalen like etter klokken ti i morges.
webkamera eikedalen

— Det er supre forhold og masse snø. Vi ville bruke muligheten, sier han.Kaldt er det også. Tønjum målte minus ti grader på morgenkvisten, noe som er kaldeste så langt i vinter.

Skisenteret har seks av åtte heiser åpne. De to siste har nok snø, men inntil i går har det vært så mye ruskevær høyt oppe, at det ikke har vært sikt til å preparere.

Over en meter snø

Fra Kvamskogen melder nettsidem Kvamskogen.no at det er godvær, stille og kaldt. Snødybden er 110 centimeter på Tokagjel.

På Kvamskogen blir ikke turløypene preparert i dag.

På Voss holdes fire heiser åpne fra klokken 12 til 16.

— Det er minus syv grader, lettskyet vær og vindstille. Sola er på veg og det er silkeføre, lyder meldingen på Twitter.

I Myrkdalen er tre av trekken åpne fra 12 til 15.30.

Best i dag

— Dagen i dag blir fin, med pent vær og rolig vind, men i morgen nærmer det seg et bygeværsområde fra nordvest, varsler meteorolog Frode Hassel ved Vervarslinga på Vestlandet.

Da vil vinden øke på til frisk bris, først fra sør og deretter dreiende fra vest. Inn kommer snøbyger, som antagelig blir til regn nær kysten.

— Hvordan er værutsiktene videre fremover?

— Lørdag ser ut til å bli en brukbar dag, med delvis skyet og kjølig vær. Søndag er mer usikker. En front nærmer seg kysten og det er varslet nedbør, i hvert fall tidlig på dagen. Søndag kan nedbøren komme som snø.

Over helgen er det ventet mildere og våtere vær igjen. Nyttårsaften avslutter året slik store deler av desember har vært i Bergen: Fem-seks grader og regn. Håpet er at prognosene er usikre.