«Den aller fineste helgen!» «Påskestemning!» . «Fantastisk!»

Lovordene sitter løst på Ulriken. Skiløpere og fotloffere. Tenåringer og bestemødre. Turister og nordmenn. Bergensere og trøndere: Alle lovpriser været og utsikten.

— På sånne dager er det bedre å dra hit enn å sitte i bilkø til og fra Kvamskogen, synes Roar Kristiansen.

Sammen med Magne Grostad er han på vei over Vidden. Begge er skiglade trøndere bosatt i Bergen. Og selv om de gjerne kunne hatt litt mer snø under skiene, synes de det er praktfulle forhold 643 meter over havet.

Skadet på glatten

«Alle» som kunne krype og gå, fant veien ut i solen. Mange tok banen opp til Ulriken. Men Marit Gullaksen kom til fots.

— Det er veldig glatt. Merket det da jeg mistet den ene brodden, melder hun like før hun når masten på toppen.

Bare i løpet av den timen bt.no var på Ulrikens topp, ble det meldt om to forstuinger.

— Nå får jeg padle i stedet, sier en mann som falt på ski og forstuet foten. Han traff på en del issvuller i løypene, men mener likevel det er ganske fine forhold for skigåere over Vidden.

Sivert Mo Henriksen (2,5 år) er ute på sin aller første skitur, med lillebror Herman (11mnd.) som ivrig tilskuer.

— Men han kan ikke på ski, sier Sivert.

— Nei, Herman må lære seg å gå først, sier pappa Trond Henriksen.

Tre dager til

Sivert kan få sjansen til et par skiturer til før snøen regner bort på Byfjellene. For starten på vinterferien virker lovende.

— De neste tre dagene ser fine ut, men natt til torsdag kommer det nedbør. Det blir trolig sludd som går over til regn i lavlandet, sier vakthavende meteorolog Anne Mette Olsen ved Værvarslinga på Vestlandet.

Til og med onsdag skal altså solen skinne. Det kan komme litt skyer, men neppe så mye at det ødelegger «påskestemningen» .

— Men med en gang det blir mye skyer torsdag, går temperaturen ned. Neste helg ser det ut til at det kan bli litt kaldere og klarere vær igjen, melder Olsen.