GARD STEIRO gard.steiro@bt.no

Mens kvinnen var på åstedet, kontaktet hun mannen som nå er tiltalt for å ha planlagt drapet. På festen diskuterte de hva som kunne ha skjedd med Madsen. Den hovedtiltalte 26-åringen skal da, ifølge kvinnen, ha uttalt at de måtte finne den som stod bak drapet.

Drøyt to måneder seinere ble 26-åringen siktet for overlagt drap på Øyvind Bjarte Madsen.

— Et sjokk Den 30 år gamle kvinnen betegnet i retten seg selv som en nær venn av Madsen. Hun fant liket av nordsjøarbeideren ved 11-tiden, bare få timer etter drapet.

— Han satt i en så rar vinkel, og hadde rar hudfarge. Jeg tok ham på armen. Han var helt kald, fortalte kvinnen.

Hun betegnet opplevelsen som et sjokk. I retten hadde hun problemer med å huske nøyaktig hendelsesforløp den aktuelle dagen. Hun begrunnet dette med at likfunnet hadde virket svært oppskakende.

Oppdrag fra bror I sitt innledningsforedrag antydet statsadvokaten at kvinnens handlemønster den 19. april kan ses i sammenheng med drapet.

  • Kvinnen skal ha dratt til Madsen på oppdrag fra hennes bror. Han var på denne tiden bosatt i Oslo, og ba søsteren vekke Madsen og få ham til å ringe østover.

Påtalemyndigheten hevder at kvinnens bror og hovedtiltalte samarbeidet om narko-kriminalitet. Madsen skal ha fraktet stoff og/eller penger mellom Oslo og Bergen for disse to.

Aktor har sagt at drapet kan settes i sammenheng med denne kurérjobben.

  • Da kvinnen fant Madsen død, ringte hun straks til broren. Han skal ifølge kvinnen ha bedt henne ta kontakt med hovedtiltalte for å få greie på om han visste hva som hadde skjedd.

Tre samtaler Kvinnen og den hovedtiltalte snakket sammen tre ganger i løpet av en drøy halvtime etter drapsfunnet. Hun kunne i går ikke huske nøyaktig hva som ble sagt.

Kvinnen fortalte i retten i går at hun syntes det var viktig å kontakte den hovedtiltalte fordi han var en venn av Madsen. Hun visste at han og mange andre skulle på fest den samme kvelden.

— Jeg ville varsle så mange som mulig om dødsfallet, slik at de ikke skulle få den triste beskjeden ute på by'n, sa kvinnen.

Drapet ble samtaleemne på byen den kvelden.

På Brann-kamp Etter å ha forklart seg for politiet på åstedet, dro kvinnen for å se Brann spille seriekamp. Seinere ble hun innkalt til et nytt politiavhør, før hun til slutt endte opp på den etter hvert svært så omtalte festen på Hotel Ambassadeur.

Foruten den hovedtiltalte møtte hun sin egen bror. Han var kommet fra Oslo i forbindelse med drapet.

I dag skal kvinnens bror forklare seg for retten. Han soner for tiden en lang fengselsstraff.