— For vi vil også være i Nygårdsparken, sa Aagot Rokne, leder i Møhlenpris Velforening. I fjor tok foreningen initiativet til et folkemøte på Møhlenpris skole. Bakgrunnen for møtet var frykten for at rusfolket skulle overta og skremme folk vekk fra parken. Resultatet av møtet ble beslutningen om arrangere en parkdag – gårsdagens folkefest.

For en folkefest ble det. For de på Møhlenpris, Nygårdshøyden, Nygård, Sydneshaugen og Nøstet. Selv uten Bob Dylan som trekkplaster. Men med buekorps, parkvandring, lokalt bokbad, utstilling av gamle parkbilder, assortert musikalsk underholdning og teaterforestilling.

Og med den liflige sneken av Kaspisk suppe over hele parken.

Mens ungene storkoste seg med sekkeløp, ansiktsmaling, Lego, paradis-hopping og tautrekking.

Kanskje årlig

— Vi håper at dette skal bli et årlig arrangement, sier Aagot Rokne. Ganske sikkert på vegne av veldig mange. Og i håp om at parken igjen skal bli oppholdssted for flere enn de «faste» oppe ved Parkveien.

Bak det storstilte arrangement sto all verdens gode krefter. I tillegg til de lokale velforeningene har Sportsklubben Djerv, Bergenhus kulturkontor og parkavdelingen lagt skulderen til.

— Vi er for parken, ikke først og fremst mot de med rusproblemer, sier Rokne.

Gjengen oppe ved buekorpsstatuen var via utekontakten invitert til gårsdagens arrangement, om de hadde lyst.

— Jeg elsker denne parken. Fantastisk at det går an å få til et sånt arrangement som dette, sa gartnerformann i bydelens vestre del, Line Gundersen. Hun hadde for anledningen funnet frem, og stilt ut, en rekke gamle bilder fra Nygårdsparken. Stemningsfulle motiver fra forrige århundreskifte og frem til 1950-tallet.

Vakre «Parti af Nygaardsparken». Litt Good Old Days også. Herlig.

Parkvandring

Et av dagens mest populære innslag, vil vi tro, var parkstien som bydelsgartner Tor Christiansen og hans oransjekledde fra parkdriften sto for. Her skulle man på poster rundt i parken gjette på antall broer og trær, tresorter og fuglearter. Og de som ikke visste at parken var anlagt i 1885 fikk vite det også.

På stands rundt fontenen ble det gitt rebusoppgaver til ungene, og Møhlenpris skole var på plass med sin nye bok «Mysteriet på Møhlenpris» og Fred Ove Reksten med sine 31 bergensviser.

— Flott alternativ bruk av parken dette, spitet han og sang honorarfritt for anledningen. Bor man på Møhlenpris, så bor man på Møhlenpris.

Dagens konferansier og Sydneshaugen-beboer, Yngve Seterås, sa det slik: – I dag vil vi også være i parken!

Allerede da var dagens vaffel-kapasitet sprengt borte i matteltet.

Og vil du ha oppskriften på Kaspisk suppe à la Nygårdsparken, så er ingrediensene poteter, gulrøtter, løk, rødbeter og tomatpuré. Vår var laget av en kurder i Fyllingsdalen. Himmelsk!

Beboer-historie

Tør vi kalle gårsdagens parkdag en liten beboer-historisk begivenhet? Nesten rørende var det i hvert fall å se parken yrende full av strøkets folk. Fra Djerv-profilen Otto Rasmussen til ti år gamle Kristin F. Bjerkestrand, som lett andpusten løp rundt med parkdag-rebusen og gjorde seg kjent med parken. Kanskje fant hun løsningsordet også. «Håndball». Sant?

PS: Ifølge invitasjonen vi fikk skulle Nygaards Bataljon åpne arrangementet i Nygårdsparken, mens Sydnæs Bataljon skulle avslutte. Men i går var det Nygaards Bataljon i begge ender. Noen som ikke liker konkurrenter på besøk i parken sin?

DRO PARKEN TILBAKE: Tautrekking slo an under gårsdagens parkfest i Nygårdsparken.