• Jeg ingen banditt, sier Modesto Veccia og slår ut med armene. I skandalene rundt Akvariet er han utpekt som skurken. Den rollen passer han dårlig.

For i egne øyne er Modesto Veccia, eller Dino som han kalles, idealisten. Han som organiserer utstillinger over hele verden og som bruker pengene han tjener til helsearbeid i Afrika. Han lever i hvert fall ikke noe luksusliv. Etter at han ble skilt, bor han hjemme hos moren i landsbyen Baja e Latina, seks mil nord for Napoli.

Veccia lever av å arrangere utstillinger. Men dokumentasjonen på at han driver omfattende helsearbeid er mer uklar. Han er nesten utdannet lege. Han er ekspert på slangemotgift og har reddet mange liv i Maputo i Mosambik. Arbeidere som ble bitt av grønn og svart mamba. I referansemappen sin har Veccia et brev fra ingeniørfirmaet Sauti fra 1997, som dokumenterer forholdet.

Selv hevder Veccia han drev et hospital i Maputo, som ble tatt av flom for to år siden. Han har og drevet hospital i Somalia og Gabon. I Somalia kom han i kontakt med general Aidid, som kalte seg president og i et brev ba han Veccia skaffe kontakt med fiskebåtredere som kunne utnytte Somalias fiskeressurser. BT har kopi av brevet fra Aidid.

Hospitalet i Somalia ble bombet i stykker i fjor. Nå håper han å etablere seg i Etiopia. Sier han.

BT har bedt Veccia om mer dokumentasjon på at han driver helsearbeid i Afrika, men har ikke fått det. BT har og snakket med en av hans norske kontakter som for tiden er doktorstipendiat i Frankrike. Hun kjenner Veccia godt, og sier hun ikke sett noen dokumentasjon på at Veccias påstander om helsearbeid er riktige.