Det garanterer helsebyråd og ordførerkandidat Trude Drevland (H).

— Jeg fikk denne datoen bekreftet for ti minutter siden. Så sta som jeg er, kommer jeg til å forfølge denne saken, bedyrer hun overfor bt.no.

Helseverntilsynet klarte bare ti minutter i stanken Pakning borte Sammen med Mattilsynet inspiserte hun plasthallene i dag. For to dager siden lekket en ubeskrivelig kvalmende stank ut herfra: Tre uker gammelt fiskeavfall blandet med maursyre skulle tømmes fra en av tankene. En pakning under lokket var borte etter tømmingen, slik at lukten fikk spre seg i området.

— Vi vet ikke hvorfor pakningen forsvant, sier Kenneth Fjellskål, som daglig jobber med avfallshåndtering i hallene.

Drevland og byrådet nekter å ta ansvar for avfallshåndteringen på Torget.

Her kommer lukten fra — se BTV-reportasje - Dette ansvaret har driftsselskapet fått. Vil de ha ansvaret, har de ansvaret.

- Hvorfor har dere brukt så lang tid på å rydde opp på Torget?

— Jeg er enig i at det har tatt for lang tid. Det er slik i Bergen at det er mange som har meninger om det som er viktig i byen. Det gjelder også utviklingen av Torget. Men nå er vi blitt enige, sier Drevland.

Torget godkjent

Det nye servicebygget skal ligge helt på enden av Blomstertorget. Når det er ferdig en gang i 2008, kan Torget fjerne plasthallene. Drevland håper at også alle problemene med stank da vi lvære er historie.

— Det er egentlig mye bedre her nå enn tidligere, sier Paal Fennell, regiondirektør i Mattilsynet.

Nylig godkjente de matkvaliteten i fiskediskene på Torget. Han mener avfallsbehandlingen på Torget er god nok, så lenge alle rutiner blir fulgt.

— Det er bare dette området som gjenstår, sier Fennell.

SILJE KATRINE ROBINSON