Den prostituerte kvinnen (31) og hennes eks-samboer (27) er tiltalt for utpressing, ran og vold.

Horekunden som ble presset for penger, skal ha vært nødt til både å bruke arven etter sin far og ta opp banklån for å dekke utpressernes krav.

— Veldig redd

— Dette er en svært alvorlig sak. De tiltalte har truet og ranet en person over lang tid. Fornærmede er blitt utsatt for alvorlige trusler. Han har vært veldig redd, og har opplevd truslene som reelle, sier politiadjutant Jannicke Fløystad ved Hordaland politidistrikt.

Horekunden, som er en mann i 30-årene, kom i kontakt med paret etter å ha kjøpt seksuelle tjenester av kvinnen. Den 31 år gamle kvinnen var på dette tidspunktet samboer med en 27 år gammel voldsdømt mann.

Paret fra Bergen innrømmer å ha mottatt rundt 100.000 kroner fra mannen, men de erkjenner ikke straffskyld. De hevder at pengene var et lån.

Truet med å brenne huset

Paret skal ifølge påtalemyndigheten ha skremt mannen til å betale ut penger en rekke ganger. Pressmiddelet var vold og trusler. I tillegg til å banke opp mannen, skal 27-åringen ha truet med å drepe ham, brenne ned huset hans og ødelegge bilen hans hvis han ikke betalte.

Utpressingsofferet bodde på dette tidspunktet sammen med et familiemedlem som var svært syk, og var derfor spesielt redd for truslene om at paret ville sette fyr på huset.

«Hells Angels vil skyte deg»

I mai 2001, rett før utpressingen ble oppdaget, skal 27-åringen ha truet med at hvis han kom i fengsel, ville hans bekjente stille opp for ham og sørge for at mannen ble drept. Han truet videre med at Union MC ville henge mannen, og at Hells Angels skulle skyte ham.

Sommeren 2000 skal 27-åringen ha slått mannen gjentatte ganger i ansiktet med flat hånd, og truet ham til å ta ut 25. 000 kroner i en bank. Paret skal ha stukket av med pengene.

Ved en annen anledning samme sommer skal 27-åringen ha presset mannen opp mot en vegg, slått ham flere ganger mot kroppen og truet ham til å ta ut 10. 000 kroner.

Betalte Syden-tur

Det tidligere samboerparet er tiltalt for å ha ranet til seg til sammen 27.000 kroner fra mannen. I tillegg skal de fra mars 2000 til mai 2001 ha presset ham til å betale til sammen 63.000 kroner, og er tiltalt for utpressing. Det meste er utbetalt i kontanter, men mannen betalte også en Syden-tur for paret.

Forholdet ble kjent for politiet i mai 2001, da en nabo av mannen kontaktet politiet og varslet om at mannen var utsatt for vold og trusler. Mannen selv ønsket ikke å anmelde saken.

Kniv mot fengselsbetjent

Paret ble pågrepet og varetektsfengslet. 27-åringen skal ha vært voldelig mot en betjent i Bergen fengsel mens han satt i varetekt, og er tiltalt for å ha rettet en kniv mot fengselsbetjentens mage. Han er også tiltalt for å ha dratt en mann bortover grusen i Nygårdsparken, og for å ha banket opp og ranet samme person noen måneder senere. Han skal også ha forsøkt å presse familiemedlemmer til å gi ham penger.

Kvinnen er i tillegg tiltalt for å ha lurt til seg 40.000 kroner ved å ta ut penger på et stjålet bankkort. Hun er også tiltalt for å ha lugget og slått en kvinne.

Rettssaken mot paret begynner 11. november i Bergen tingrett. Strafferammen er inntil seks års fengsel, siden begge er tiltalt for ran eller medvirkning til ran.