Musene tok bokstavelig talt sin død av så vel rock som klassiske toner.

Sju mus døde etter at de først ble fôret med amfetamin og deretter utsatt for diverse verker av rockeensemblet Prodigy. Men også klassisk musikk er livsfarlig for musene: Johann Sebastian Bachs fiolinkonsert i a-moll kostet fire smågnagere livet.

Forskerne arbeider svært seriøst med å finne ut om det er en sammenheng mellom amfetamin, en form for dop som er utbredt i visse ungdomskretser, og Huntingtons sykdom. Dette er en alvorlig, arvelig hjernesykdom som vanligvis rammer eldre mennesker.

— Eksperimentene med mus og ulike typer musikk var et biprodukt av forskningen rundt Huntingtons sykdom. Det utviklet seg til et eget prosjekt, som gikk langt ut over de rammer som opprinnelig var godkjent, sier en talskvinnen for innenriksdepartementet i London.

Jenny Morton, som ledet forskergruppen i Cambridge, sier hun ikke kan forstå denne kritikken. Lydstyrken som ble brukt, 95 decibel, var ikke verre enn det ungdommer flest til daglig har på sine bærbare kassett- og DC-spillere, mener hun. (NTB)