Den afghanske asylsøkeren (28) som er siktet for knivdrapet på Paradis tirsdag formiddag, satt i går i nye avhør med politiet. Der gjentok han det han har sagt siden pågripelsen, nemlig at han ble invitert inn på rommet til den nå drepte somalieren.

Der ble han umiddelbart angrepet med kniv, har han forklart, men klarte å komme seg unna. Så skal han ha fått tak i kniven, og stukket somalieren til døde, bekrefter hans forsvarer, advokat Gisle Didriksen.

- I den fasen av angrepet har han, i det som klart fremstår som en nødvergesituasjon, påført avdøde en skade med kniven, sa han i går formiddag.

Flere enn 10 stikk

Men det var et grufullt syn som møtte ambulansearbeidere og politi da de tok seg inn i villaen som huser asylmottaket på Ny— Paradis.

Der fant de en livløs og blodig Khan på gulvet i et av rommene i annen etasje, rammet av flere enn ti knivstikk mot overkroppen, får BT opplyst.

Flere av stikkene skal ha vært potensielt dødelige i seg selv, og gjenopplivningsforsøk ble etter kort tid ansett som fånyttes. 45-åringen ble erklært død på stedet av lege få minutter senere.

Det politiet anser som drapsvåpenet, trolig en større kjøkkenkniv, ble funnet i det samme huset kort tid etter pågripelsen.

Åstedet bærer preg av at det har vært en kamp på liv og død mellom de to involverte. Det hele startet på somalierens rom, men på ett tidspunkt skal kampen ha fortsatt i et tilstøtende oppholdsrom.

Hoppet ut vinduet

Etter å ha stukket somalieren med kjøkkenkniven, hoppet den afghanske 28-åringen ut av et vindu i annen etasje, før han landet på bakken flere meter lenger ned. Han pådro seg lettere skader i ryggen i fallet.

Politiet er foreløpig tause rundt hvilke skader den drapssiktede hadde da han ble pågrepet, men bekrefter at han fikk tilsyn av lege.

- Han ble fremstilt på legevakten etter pågripelsen. Jeg kan ikke kommentere hva slags skader han er påført. Men han har forklart seg greit i avhør, sa politiinspektør Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt i går ettermiddag.

Etter det BT kjenner til, hadde afghaneren også en kuttskade i den ene armen.

Skåldet av kokende vann

Drapsofferet skal nettopp ha flyttet til mottaket på Paradis, Ifølge politiet etterlater han seg familie i Bergen. De er blitt varslet om dødsfallet.

Den drapssiktede afghaneren har bodd i Bergen siden januar i år, etter tidligere å ha vært beboer ved Hå asylmottak på Jæren i Rogaland.

En konflikt med andre beboere førte imidlertid til at han ble flyttet nordover til vestlands-hovedstaden.

Konflikten toppet seg I august i fjor. Da fikk 28-åringen en kjele med kokende vann over seg, etter å ha havnet i krangel med flere av de andre beboerne ved mottaket.

En jevnaldrende somalisk mann ble senere tiltalt og dømt for å ha skåldet 28-åringen, men for bare to måneder siden ble han frikjent i lagmannsretten.

Forsettlig drap

I tingretten hevdet afghaneren, som da møtte som fornærmet, at han ble angrepet fordi han nylig hadde konvertert fra islam til kristendommen.

I dag møter 28-åringen til fengslingsmøte i Bergen ting-rett, siktet for forsettlig drap. Afghaneren søkte asyl i Norge i mai 2009, men fikk nylig endelig avslag fra Utlendingsnemnda (UNE). Ifølge politi- inspektør Isachsen er det formelt opprettet en utvisningssak mot 28-åringen.

Det lyktes ikke BT å komme i kontakt med Isachsen i går kveld.