— Mannen heter Harald Kjellevold. De pårørende er varslet, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Mannen er fra Fyllingsdalen.

Den 71 år gamle mannen sto i nærheten av en fiskebod på Spelhaugen i Fyllingsdalen lørdag i 14-tiden da han, og to andre, ble truffet av en førerløs bil.

Bilen rullet nedover en slak bakke på 30 meter, og skal ha fått god fart.

I tillegg til at mannen ble drept av bilen, ble en kvinne i 50-årene kjørt på Haukeland universitetssykehus, og en mann i 30-årene til legevakten.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.13 på lørdag. Da de kom til stedet, så det ut til at bilen hadde begynt å trille bakover ned fra bensinpumpene mens føreren var inne på stasjonen.

Rullet 30 meter

De tre personene som sto i nærheten av fiskeboden inne på bensinstasjonens område, ble truffet. Alle tre var bevisste da de ble kjørt bort med ambulanse. Men livet sto altså ikke til å redde for den eldre mannen.

Kvinnen som sto i boden, ble ikke fysisk skadet, men var i sjokk.

Ikke fratatt førerkortet

Jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt, Janne Ringset Heltne, sier at førerkortet til eieren av bilen ikke er beslaglagt foreløpig.

— Det må vi vurdere når vi begynner å få klarhet i hendelsesforløpet. Bilen er sendt til teknisk undersøkelse, og vi har innhentet overvåkningsvideo, sier Heltne til bt.no.

Hun ønsker ikke oppgi noen detaljer om sjåføren.

Firmaet som eier bilen, vil ikke bli involvert i saken med mindre det skulle bli oppdaget feil på kjøretøyet.

Var håndbrekket på?

Begge bakrutene på varebilen ble knust, og glasskår lå strødd på bakken sammen med reker og krabbeklør.

Det er uklart om håndbrekket var på. Bilen, som er registrert på et firma, er nå tauet inn til Biltilsynet for kontroll.

Politiet vil etterforske ulykken videre.

— En ulykke som har medført dødsfall sees på som svært alvorlig. Vi vil nå undersøke bilen og innhente opplysninger. Hvilke konsekvenser dette vil få for eieren av bilen er altfor tidlig å si, sier Kronen.

Ikke første gang

Politiet har skrevet ut flere forelegg til eiere av førerløse biler i år. Den 7. januar trillet en Mercedes ned Kirkegaten, krysset Ladegårdsgaten og stanset på mirakuløst vis i gjerdet over den 20 meter muren i Sandviksveien. Føreren måtte ut med 6000 kroner.

Bare noen uker senere traff en førerløs bil Bybanen i Bjørnsons gate. Tre personer ble da sendt til legevakten, mens én måtte til Haukeland.

— Min oppfordring er at folk sjekker at bilen står i gir og at håndbrekket er godt dratt til før de forlater bilen parkert. Det plikter man å gjøre etter loven, sa Jens Kleppe, leder ved trafikkseksjonen, etter disse to hendelsene.

FULL ALARM: Alle nødetatene rykket ut.
PÅL ENGESÆTER