Den drapssiktede 29-åringen tidligere dømt for vold og trusler mot politiet.

29-åringen ble pågrepet i sin egen leilighet kort tid etter at han skal ha stukket Sulejman Hamzic (23) og en annen mann med kniv natt til søndag.

Hamzic døde på Haukeland universitetssjukehus søndag.

— Jeg skal drepe deg, bare vent!

29-åringen er tidligere straffedømt tre ganger, senest i 2009. Han ble da dømt blant annet for vold og trusler mot politiet ved flere anledninger, for oppbevaring av narkotika og får ha båret kniv på offentlig sted.

Ved et tilfelle skal han både ha skallet og slått en politimann som var i ferd med å pågripe ham, og kommet med grove trusler:

— Jeg skal drepe deg, bare vent, en dag treffer jeg på deg, og da er du død!

29-åringen er også tidligere bøtelagt for blant annet legemsfornærmelse og narkotikabesittelse.

Av dommen fra 2009 går det frem at mannen skal ha hatt rusproblemer, men at han på det tidspunktet både gikk på skole og jobbet, og hadde fått behandling for rusproblemene sine. Retten ga ham derfor – under tvil - samfunnsstraff i stedet for fengsel.

Avhørt

Den siktede 29-åringen var søndag ettermiddag i et kort avhør. Det ble imidlertid avbrutt på grunn av hans helsetilstand.

Mannen vil neppe bli avhørt videre i dag. I stedet kan det etter det BT forstår bli aktuelt med legeundersøkelse for å finne ut om 29-åringen heller bør være på sykehus enn i politiarresten.

— Det kommer neppe til å bli gjennomført noen flere avhør med det første, sier forsvarer Kjetil Ottesen.

Han ønsker ikke å kommentere hva som kom frem i det korte avhøret av hans klient søndag.

29-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett i morgen.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger i saken.

  • Vi skal avhøre et titall vitner, og vil gjøre det før de leser for mye om saken i mediene, forteller politiadvokat Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt til NTB. Politiet mener å ha god oversikt over dem som kan ha opplysninger om saken.