Mannen er nå i Bergen tingrett dømt til fengsel i 90 dager etter den dramatiske hendelsen 27. august 2012. Klokken 22.10 var han på sykehusets røykerom og drapstruet to personer.

En av dem var en kvinnelig pasient i rullestol. En annen mann fikk samme beskjed.

Sprengstoff

En tredje mann, som også satt i rullestol fikk høre at han skulle bli knust mens 23-åringen holdt et tungt askebeger over hodet på ham.

23-åringen sa også at det var utplassert sprengstoff som skulle detoneres på sykehuset, ifølge dommen fra Bergen tingrett.

— Dette er en svært alvorlig sak med tanke på at truslene fremsettes mot pasienter i rullestol på et sykehus, sier Janne Ringset Heltne, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Han drapstruet også en politimann som var med å pågripe ham på sykehuset. 23-åringen ble også dømt for flere andre straffbare forhold, men de var ikke så alvorlige.

Var livredde

I retten forklarte mannen at han ikke husket mye av hendelsen på sykehuset. Et vitne fortalte at han kom inn på røykerommet og truet med å drepe hele gjengen samtidig som han truet dem med et tungt askebeger.

De som satt på røykerommet var livredde.

Forsvareren ba om at mannen ble idømt samfunnsstraff, ettersom han var i ferd med å rehabilitere seg for sitt rusproblem.