«Om ikke du gir meg røyken nå, så tar jeg og dypper deg ned i vannet og opp igjen og ned igjen til du dauer», sa bergenseren til sin kone.

Dette skjedde da ekteparet i juli i fjor reiste til Sunnhordland for å delta på en fiskefestival. Konen ble redd, og tvang mannen til å sove i båten de to påfølgende nettene, mens hun selv lå i hytten.

Bergen tingrett har nå dømt mannen til 30 dagers ubetinget fengsel for vold og trusler mot ektefellen.

Kvelertak etter båttur

Bare et par uker etter drapstrusselen, var ekteparet på båttur med tre gode venner ved Lysøen. Stemningen mellom dem ble dårlig, og 39-åringen skal ha sagt til vennene at han var lei av kranglingen i ekteskapet.

Senere på kvelden la konen seg alene i sengen. Hun ble vekket av at ektefellen kom ropende inn i soverommet. Han skal ha dratt henne ut av sengen etter håret, slengt henne mot et skap og kastet henne i gulvet, der han satte seg på henne og gjentatte ganger dunket hodet hennes i gulvet.

Mens han gjorde dette skal 39-åringen ha sagt at han skulle drepe henne. Konen ble svært redd, og sa i retten at hun klorte ektefellen i ansiktet slik at han ikke skulle gå fri hvis hun ble drept. Hun fikk blåmerker på kroppen, en kul i hodet og store smerter som følge av volden.

Konen flyttet ut av deres felles hjem like etter denne hendelsen.

– Uprovosert vold

Bergen tingrett har dømt mannen for vold under særdeles skjerpede omstendigheter, fordi de mener volden skjedde uprovosert. I tillegg til fengselsstraffen må mannen, som også tidligere er voldsdømt, betale 2000 kroner i saksomkostning.

Konen anmeldte først saken, men trakk den senere fordi hun ikke ville at 39-åringen skulle havne i fengsel. Hennes ønske ble ikke vektlagt i straffeutmålingen.