Det var i august 2008 at dørvaktene på utestedet Metro i Bergen nektet 30-åringen å komme inn igjen etter at mannen hadde vært ute og røykt en sigarett. Bakgrunnen var at 30-åringen skal ha truet en ansatt på utestedet. Mannen nektet å rette seg etter dørvaktenes anbefaling, og truet en av dem på livet.

Truet på livet

Mannen gjorde en kuttbevegelse mot sin egen hals, rettet mot den ene dørvakten, og sa at han skulle kutte ham opp når han minst ventet det. Deretter truet han med å drepe både søsteren og moren til dørvakten. Han skal også ha truet med å seksuelt misbruke moren til denne dørvakten.

Ifølge retten skal mannen ha fortsatt å komme med trusler mot den ene dørvakten, og hele seansen varte mellom 30 og 60 minutter.

Bergen tingrett idømte mannen en fengselsstraff på 105 dager, hvorav 30 av dem ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Fem dager trekkes ifra på grunn av varetektsfengsling.

Tyveri og narkotika

Den strenge straffen skyldes også to eldre forhold. I desember 2008 deltok mannen i et tyveri i butikken Hans H. Iversen i Bergen sentrum. Her forsynte 30-åringen seg med varer, som ifølge forretningen skal ha en verdi av 12.088 kroner. Retten tok ikke stilling til verdien på tyvegodset.

I januar i år ble mannen pågrepet i forbindelse med en ransaking av leiligheten han bodde i. Under ransakingen beslag politiet 36 gram hasj.

Mannen er tidligere dømt for trusler mot en postansatt.