Onsdag 18. januar sendte mannen en melding til dommeren.

«Ditt svin»

Han var ruset da truslene ble fremsatt. Etter det bt.no forstår søkte han dommeren opp på Facebook. Han kom frem til hans side. Dessuten fant han adressen hans via telefonkatalogen.

Han skal blant annet ha skrevet at «du får se deg godt over skulderen før du går hjem om kvelden, for plutselig kommer det et balltre i bakhodet på deg, ditt svin.»

I den andre meldingen truet han med å kidnappe dommeren og skrev at han ville ofre sitt liv fremfor å betale boten.

Han ble varetektsfengslet for fire uker i Nordhordland tingrett tirsdag. Han anket avgjørelsen på stedet.

Nektet å betale

Mannen fikk i fjor en bot av politiet på 7500 kroner. Han har fått en rekke bøter opp gjennom årene, og skal ha reagert på at han må betale store deler av inntekten sin til statskassen.

Da han nektet å betale boten på 7500 kroner, kom saken op for Bergen tingrett. Her ble han dømt til å betale. Dessuten fikk han noen tusen kroner ekstra i saksomkostninger. Det var dommeren som avgjorde denne saken, som fikk truslene.

— Vi anser det som svært alvorlig når en dommer blir truet. Det er dessuten skjerpende at trusselen inngår i en sak han har behandlet, sier Asbjørn Onmarheim, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Tidligere dømt

Stein B. Yndestad møte som forsvarer for den siktede mannen. Han mener ikke det lå alvor bak truslene.

— Dette er sannsynligvis et utslag av et ubetenksomt øyeblikk i beruset tilstand, uten at det ligger noen realitet bak, sier Yndestad.

Hans klient er tidligere dømt for trusler.

TINGRETTEN: Dommeren som ble truet, jobber ved Bergen tingrett.