Det er Firda.no som skriver at AUF-leder Eskil Pedersen i en tekstmelding som ble oppfattet som en drapstrussel 23. juli.

Det førte at politiet slo til mot en boligadresse i Sunnfjord.

— Det er riktig at politiet i Sogn og Fjordaneaksjonerte relativt umiddelbart etterterrorangrepene, sier politiinspektør Ronny Iden til avisen. Han var fungerendepolitimester på dette tidspunktet.

Går med voldsalarm

Lørdag skrev Aftenposten at Eskil Pedersen går med voldsalarm. I dagetter Utøya- og Oslo-terroren opplevde han trusler og sjikane på SMS, telefon,brev og meldinger på Facebook.

Samtidig meldte TV2 at Pedersen, sammen med flere andre, står på en russisk liste over norske politikere som skal likvideres.Eskil Pedersens navn figurerer på listen sammen med blant andre Api-toppene Knut Storberget, Raymond Johansen og Libe Rieber-Mohn.

Henlagt

Da drapstrusselen ble sendt den 23. juli, varpolitiet ennå ikke sikre på om Anders Behring Breivik var alene om angrepene.

Det skal ha vært Nordre Buskerudsom tok de politimessige avgjørelsene i trusselsaken mot Sunnfjord-mannen, mensselve arrestasjonen og avhørene ble gjennomført i Sogn og Fjordane.

Aksjonen i Sunnfjord endte med henleggelse.

— Vi gjennomførte avhør med vedkommende og innledetetterforskning. Saken er i dag henlagt på grunn av bevisets stilling, sierIden til Firda.no. Han sier de aksjonerte etter anmodning fra Nordre Buskerudpolitidistrikt.