Rettspsykiaterne som har vurdert den 51 år gamle mannen, er kommet til at han er fullt ut tilregnelig. Dermed kan han også bli straffet for drapet som skjedde i en leilighet på Melkeplassen natt til 16. mai i år.

Ikke overrasket

51-åringens forsvarer, Stein Erik Ottesen, er ikke overrasket over tiltalen som ble forkynt for hans klient i Bergen fengsel i går.

— Vi var forberedt på at dette ville komme. Ut ifra momentene som er kommet frem, ville vi blitt overrasket om tiltalen ble utvidet, sier Ottesen.

51-åringen hevder han tok livet av den 27-årige kvinnen i selvforsvar, og nekter straffskyld.

Tiltalte hevder kvinnen prøvde å loppe ham for penger og beroligende tabletter mens han var på toalettet, og at hun trakk kniv da han oppdaget tyveriet.

Deretter braket de to sammen i et basketak i sofaen og på gulvet, som endte med at kvinnen ble kvalt.

Brente offerets klær

Etter at kvinnen var død, skal 51-åringen ha brent klærne hennes før han varslet politiet.

Tiltaltes problem er at han har avgitt vidt forskjellige forklaringer på hvor det ble av kvinnens kniv under basketaket. Tidligere har 51-åringen sagt at kvinnen mistet kniven før slåsskampen på gulvet, mens han nå hevder at hun prøvde å hogge ham helt til siste slutt.

Kvelden før drapet var tiltalte på byen. Politiets teori er at han senere på kvelden ble svært forbannet, da en annen prostituert kvinne skal ha lurt ham for penger. Politiet mener det var denne aggresjonen som fikk fritt utløp da han skal ha tatt drapsofferet i å snoke i tingene hans.

Ville gi lærepenge

51-åringen har i politiavhør innrømmet at han ble mektig sint da kvinnen dro frem kniven, og tenkte: «Nå skal hun faen få seg en omgang for dette drittet.»

Selv har 51-åringen store hull i hukommelsen fra han så kvinnen trekke kniv til han selv ringte politiet.

«Hun fortjente å få seg en omgang. Så gikk det bare over alle støvelskaft», har han forklart.

Mandag 2. februar starter straffesaken mot mannen i Bergen tingrett.

— Jeg kommer til å kreve at tiltalte må betale erstatning til offerets familie. For dem blir rettssaken en stor belastning. Samtidig ser de frem til å få saken avsluttet, sier bistandsadvokat Carl Hartwig.

Blir 51-åringen funnet skyldig i forsettlig drap, risikerer han rundt ti års fengsel.

RINGTE SELV: Den 51 år gamle drapstiltalte mannen ringte selv politiet og fortalte at han hadde en død kvinne hos seg. Drapet på Melkeplassen skjedde natt til 16. mai i år.<p/>ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN.