— Tysk politi kom hit og hentet ham mandag. Det har tatt noe tid, men slik er det gjerne i saker som involverer flere nasjonalstater, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt.

Den 60 år gamle tyskeren har to ganger i Bergen tingrett samtykket til å bli varetektsfengslet.

I RETTEN: Politiadvokat Ørjan Ogne (t.v.) og forsvarer Egil Jordan i tingretten da en en tysk mann ble varetektsfengslet 17. september i Bergen. I dag ble han refengslet.
ØRJAN DEISZ (ARKIV)

— Sjalusi motiv

Han er siktet for å ha drept sin kone i deres hus i byen Eberholzen nær Hildesheim for så ha ha reist til Bergen i sin Renault. Drapet skjedde søndag 15. september, og avdøde skal ha blitt utsatt for massiv vold.

Motivet skal ha vært sjalusi, ettersom konen skal ha funnet en ny mann, ifølge den tyske avisen Hildesheimer Allgemeinei.

— Jeg er den som har drept konen i Tyskland, skal mannen ha sagt da han oppsøkte politistasjonen i Bergen sentrum.

Håper på rask utlevering

Han ble varetektsfengslet første gang 17. september etter at han meldte seg i Bergen.

— Han har samtykket til utlevering, og nå sender jeg straks saken over til statsadvokaten. Jeg håper utlevering vil skje forholdsvis raskt, men slike saker tar tid. De involverer forholdet internasjonale forhold mellom to stater, sa Ørjan Ogne etter den andre varetektsfengslingen.

Tysk politi har ikke vært i Bergen for å avhøre mannen, ifølge Ogne. Det skjer i hjemlandet der han nå sitter i varetekt.

Bergenspolitiet har heller ikke avhørt ham etter at han ble varetektsfengslet.