Den 60 år gamle tyskeren samtykket til at han ble varetektsfengslet i fire uker da han møtte til fengslingsmøtet i Bergen tingrett onsdag.

Han virket tilsynelatende uberørt av den alvorlige situasjonen han er i. Iført rosa T-skjorte, dongeribukse og svart jakke stilte han i tinghuset med sin forsvarer Egil Jordan.

Kom i Renault

60-åringen er siktet for å ha drept sin kone i deres hus i byen Eberholzen nær Hildesheim. Hun skal være utsatt for stump vold, og mannen har innrømmet å ha påført henne skader.

Deretter satte han seg i sin Renault og kjørte nordover. Til Bergen kom han med danskebåten. Her i byen troppet han opp på politihuset mandag og fortalte at han hadde tatt livet av konen.

Skjermes fra familie

Nå venter fire uker i fengsel i Bergen. Politiadvokat Ørjan Ogne ønsker ikke å opplyse om hvorfor 60-åringen kom til Bergen..

— Jeg kan si som så at bergensturen ikke virket planlagt.

- Hvorfor ba dere om brev- og besøksforbud?

— Det kan være uheldig at han snakker med familie eller venner i Tyskland mens han sitter varetektsfengslet i Bergen og det pågår en drapsetterforskning mot ham. Jeg er fornøyd med at retten er enig i dette og registrerer at siktede hadde ingen innvendinger.

Samarbeidsvillig

- Hvordan har han fremstått i avhør?

— Han har vært samarbeidsvillig.

Da mannen troppet opp på politihuset og fortalte at han hadde tatt livet av sin kone, kontaktet politiet kolleger i Tyskland.

— Vi måtte få verifisert at det hadde skjedd et drap. Han har forklart seg greit, men jeg finner det ikke riktig å gå inn på hva som er blitt sagt. Dette er en etterforskning tysk politi står for. Vi sørger for at han blir returnert til Tyskland, sier Ogne.