Drapet skjedde natt til fredag 6. juni i år i Solsmittet 9B på Toppe.

— 25-åringen ble funnet død i sin celle i Bergen fengsel klokken 07.09 i dag. Det synes åpenbart at 25-åringen har tatt sitt eget liv. 25-åringens pårørende er nå varslet om dødsfallet, opplyser informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

Skulle i avhør

Etterforskningsledelsen fikk melding om dødsfallet bare en time etter at 25-åringen ble funnet på cellen.

— Avdøde skulle etter planen stille i et rettslig avhør klokken 09.30 i dag, sier kriminalsjef Svein Erik Krogvold til bt.no.

25-åringen har helt siden han ble fengslet, nektet å stille i politiavhør.

— Vi har vært i løpende dialog med hans forsvarer. I slutten av forrige uke gikk han med på å forklare seg, men ønsket kun å stille i et rettslig avhør.

Etterforskningen har pågått for fullt etter at 25-åringen tilsto drapet. Krogvold vil ikke opplyse konkret hva politiet har foretatt seg, heller ikke hvilke personer som er avhørt i perioden.

— Mye er fortsatt uavklart. Vi hadde en rekke spørsmål vi ønsket å stille siktede. Han har kun vært i et kort avhør, og ikke forklart seg detaljert om verken motiv eller hendelsesforløpet.

— Er det nå umulig for politiet å fastslå om 25-åringens tilståelse var sann?

— Det vil jeg ikke kommentere. En tilståelse er i seg selv ikke nok til erklære drapet for oppklart. Derfor vil det være galt å henlegge saken nå. Etterforskningen må fortsette, sier Krogvold.

Psykiatrisk institusjon

25-åringen ble varetektsfengslet den 4. august. Han hadde da vært siktet i saken i flere uker, men ble først pågrepet da han ble utskrevet fra en psykiatrisk institusjon fredag 1. august.

— Situasjonen var meget spesiell. På grunn av siktedes helsetilstand ble han direkte overført til Bergen Fengsel etter pågripelsen. Det vanlige er at man blir værende i politiarresten til det foreligger en fengslingskjennelse, men i denne saken mente vi at arresten ikke var et blivende sted, sier Krogvold.

— Satt fengselet i verk tiltak for å forhindre at 25-åringen skulle skade seg selv?

— Det spørsmålet må fengselsledelsen besvare, sier Krogvold.

DRAPSSTEDET: Drapet skjedde natt til fredag 6. juni i år i Solsmittet 9B på Toppe.