— Vi fikk medhold i det vi ba om. Utover det er det vel ikke så mye å kommentere, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

Tirsdag møtte den 32 år gamle mannen fra Litauen i retten og ba om å bli løslatt, men vant ikke frem. Bergen tingrett har varetektsfengslet ham på ny for fire uker.

Nektes kontakt

Retten mener det er skjellig grunn til å mistanke ham for drap, og mener det er fare for at mannen både kan rømme eller ødelegge bevis hvis han løslates.

I kjennelsen heter det at siktede tidligere «per telefon har vist vilje til å kommunisere med vitner om innholdet i deres forklaringer».

Politiet skal reise til Litauen i slutten av måneden for å avhøre vitner, deriblant personer i siktedes familie. Retten mener mannen ikke bør ha mulighet til å kontakte vitner i hjemlandet før avhørene er over.

- Et mirakel

32-åringen har hele tiden nektet for at han tok livet av jenten og han gjentok dette flere ganger under fengslingsmøtet.

Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem på Sotra i november 2011. Saken ble først henlagt, men gjenopptatt i fjor. Politiet pågrep 32-åringen i fjor høst og begrunnet dette med at de hadde en delvis DNA-profil som knyttet mannen til drap.

Under fengslingsmøtet sa mannen at «det at DNA dukker opp etter tre år, fremstår som et mirakel», ifølge kjennelsen.

32-åringen mener at DNA-materialet som er funnet, stammer fra tiden han bodde i huset. Mannen var samboer med 8-åringens mor, men var flyttet ut av huset da jenten ble funnet død.

Var ironisk

Den siktede la under rettsmøtet ikke skjul på at han er kritisk til politiet. Han kom med ironiske bemerkninger og takket dem for det hyggelige presset de legger på ham. Politiadvokat Onarheim registrerte det.

— Men vi har en god kommunikasjon med siktede, sier han.

Det er usikkert når etterforskningen er ferdig. Politiet er blant annet interessert i å få innsyn på Facebook-profiler, og disse spørsmålene avgjøres i USA.

I løpet av noen dager skal det komme en endelig rapport fra Folkehelsesinstituttet om DNA-profilen som politiet mener knytter mannen til drap. Det er denne som så langt er deres viktigste spor.

BT har ikke lyktes å få kommentar fra Fredrik Verling, forsvarer for 32-åringen.