Mannen vil fredag bli avhørt for første gang siden Rist ble funnet død den 21. desember. Rist ble funnet bak en trafokiosk, bare 300 meter fra siktedes bolig.

– Jeg kan bekrefte at min klient har sagt seg villig til å gå i nye avhør. Han skulle egentlig ha vært avhørt forrige fredag, men da følte han seg ikke riktig bra. Deretter ble avhørene utsatt på grunn av julen. Men nå er han klar for å bli avhørt, sier 27-åringens forsvarer, Eirik Nåmdal, til NTB.

Nekter befatning

Advokaten sier at den siktede 27-åringen nekter å ha noen befatning med drapet.

– Jeg vil ikke gå inn på hva min klient har forklart til meg, men jeg kan si at han nekter enhver befatning med saken, sier Nåmdal.

Han sier at klienten er preget av situasjonen.

– Han er frisk, slik at han kan avhøres, men han er selvsagt preget av alvoret i saken. Det er ikke noe kjekt å sitte fengslet i en slik sak, sier Nåmdal.

Stadig sikrere

Ifølge Bergensavisen blir politietterforskerne mer og mer overbevist om at 27-åringen drepte Rist etter at han inviterte henne hjem til seg natt til 3. desember.

Rebecca Rist (27) ble sist sett da hun forlot sitt hjem i et hospits i Møllendalsveien i Bergen sent lørdag kveld 2. desember. Hun skal ha vært en del av byens prostitusjonsmiljø.

Onsdag 20. desember ble den 27 år gamle mannen, som tidligere er straffedømt, siktet for drap og frihetsberøvelse.

Mannen har erkjent at han hadde sex med kvinnen i sin leilighet like ved Breistein kai natt til søndag 3. desember, men hevder Rist var borte da han våknet søndag formiddag.