43-åringen ankom retten med arrestforvarerens jakke trukket over hodet. Selv ikke da han satte seg foran dommeren, fjernet han jakken.

— Min klient har forklart seg til politiet, og sier han har sagt det han vet om saken. Han avviser at han kjenner til noe drap, sier mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim.

Innlagt etter pågripelsen

Fengslingsmøtene ble holdt for lukkede dører, og politiadvokat Anders Johnsen vil ikke kommentere bakgrunnen for siktelsen mot de to kameratene. Han ba om fire ukers varetekt for 43-åringen, men retten valgte å fengsle mannen i én uke med brev- og besøkskontroll. Dommeren mente politiet fikk klare seg med én uke til å gjennomføre de nødvendige avhørene.

Fengslingsmøtet for den 48-årige kameraten ble gjennomført uten at mannen var til stede. Han ble innlagt på Haukeland universitetssykehus med en hodeskade kort tid etter pågripelsen.

De to mennene ble pågrepet i går etter at en kvinne ble funnet død på 48-åringens rom i et hospits i Nye Sandviksvei.

— Jeg kan ikke si noe om min klients helsetilstand. Men så vidt jeg har forstått var pågripelsen udramatisk, sier 48-åringens forsvarer, advokat Jan Bakke.

Han opplyser at klienten er for syk til å la seg avhøre.

— Erkjenner han straffskyld?

— Det vil han i så fall gjøre overfor politiet, sier Bakke.

Dømt 20 ganger

48-åringen er tidligere straffedømt minst 20 ganger, blant annet for trusler og frihetsberøvelse. I fjor sommer ble han dømt til ett år og åtte måneders fengsel for å ha ranet en kiosk på Nordnes for 3500 kroner.

Den alkoholiserte mannen dro frem en brødkniv og truet betjeningen. Pengene brukte han til å kjøpe brennevin på nærmeste vinmonopol.

«Det er et skjerpende moment at han gjentar handlinger knyttet til trusler», heter det i dommen. Ifølge retten er det mannens alvorlige alkoholproblem som er årsaken til at han begår kriminelle handlinger. Han har deltatt i et rusprogram i Bergen fengsel.