— Sykdommen er et resultat av den enorme påkjenningen det er for ham å ha en drapssiktelse hengende over seg. Han sliter veldig, forteller advokat Stein Erik Ottesen, som er mannens forsvarer.

Tilstanden hans skal nå være etter forholdene bra, og mannen har ingen fysiske skader.

Den 50 år gamle mannen har sittet varetektsfengslet siden han ringte politiet natt til 16.mai og fortalte at han hadde en død kvinne i leiligheten. Først denne uken fikk han ta imot besøk av sin nærmeste familie.

Forklaringsproblemer

50-åringen hevder selv å ha tatt livet av den 27-årige kvinnen i selvforsvar, og nekter derfor straffskyld. Men ifølge politiadvokat Eli Valheim har mannen fortsatt ingen god forklaring på hvordan drapet skjedde, eller hvorfor han brente offerets klær i ovnen etterpå.

Politiet har siktet mannen for forsettlig drap, ut fra en teori om at mannen var fly forbannet etter å ha blitt svindlet av en annen prostituert tidligere samme kveld. Han skal ha drept kvinnen i raseri da han oppdaget at hun snoket i tingene hans.

Selv om både siktede og forsvarer Ottesen gjentatte ganger har bedt om løslatelse, er det lite som tyder på at 50-åringen slipper ut igjen med det første.

— Politiet ønsker å holde ham fengslet frem til saken kommer opp for retten, sier politiadvokat Valheim.

Mandag fikk hun rettens medhold i fire ukers forlenget fengsling av den siktede.

Ferdig etterforsket

Rettssaken kan komme opp allerede denne høsten. Ifølge Valheim er saken på det nærmeste ferdig etterforsket, og vil trolig bli sendt til statsadvokaten i løpet av neste måned.

Påtalemyndigheten ønsker nå å få undersøkt om 50-åringen var strafferettslig tilregnelig på drapstidspunktet, og har fått oppnevnt rettspsykiaterne Siri Nome og Jon Geir Høyersten til å utføre en judisiell observasjon av den siktede.

Nome og Høyersten er de samme som undersøkte Yasin Jabr (42), mannen som tidligere i sommer ble dømt til 21 års forvaring for Olsvik-drapet.