— Vi har litt å gjøre før fengslingsmøtet for å si det slik, sier politioverbetjent Bjørn Eide.

Den siktede 34-åringen avhøres i formiddag. Foreløpig er politiet svært forsiktige med å gi opplysninger om det som har skjedd.

— Vi jobber med taktisk og teknisk etterforskning. Jeg kan ikke si så mye mer nå, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

34-åringen dro til butikken for å kjøpe øl etter å ha forlatt åstedet der han skal ha drept kvinnen.

— Han var blodig på skulderen da han kom inn og ville kjøpe to øl. Da han fikk beskjed om at han var for full åpnet han den ene flasken, slengte en tohundrelapp på disken og gikk ut, forteller butikkansatt ved Spar Hylkje, Monica Larsen.

Kort tid etter ble den blodige 34-åringen, som skal ha snakket østlandsdialekt, pågrepet av politiet utenfor butikken.

Avhøres i dag

34-åringen var ifølge politiet beruset da han ble pågrepet i 17.50-tiden. Han er tidligere kjent for politiet.

— Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han sitter nå i varetekt på politihuset, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

— Siktelsen er foreløpig og kan bli endret, sier politiadvokat Britt Meling.

Det ble i går kveld tatt blodprøver av 34-åringen, i forbindelse med at han ble undersøkt av lege.

— Siktede er ikke avhørt. Han skal avhøres i morgen tidlig, sa politiadvokat Britt Meling da BT snakket med henne like før midnatt i går.

I går kveld undersøkte krimteknikere mannens klær på Bergen sentrum politistasjon, før de startet det møysommelige arbeidet med å sikre spor på åstedet i 22.30-tiden.

Drept i eget hjem

Kvinnen ble drept i sitt eget hjem ved Hylkje i Åsane, der hun leier første etasje i et hus sammen med sin datter, som er i småskolealder.

Politiet var i går svært tilbakeholdne med å gi ut informasjon om omstendighetene rundt kvinnens død.

— Vi vil ikke si noe om hvilken relasjon det er mellom avdøde og siktede, sier Hillestad.

Politiet fikk først melding om volden som endte med kvinnens død i 17.10-tiden i går, og store, væpnede politistyrket rykket ut til Åsane.

Etter det BT kjenner til, skal det ha vært brukt våpen i legemsbeskadigelsen som endte med kvinnens død, og politihunder søkte i natt i området rundt huset der hun døde.

Flere polititjenestemenn lette også i området rundt huset med lykt. Rundt midnatt oppdaget en politimann en gjenstand ved utkjørselen fra kvinnens bolig.

Tre krimteknikere fotograferte gjenstanden og målte opp funnstedet, før sporet ble sikret.

Siktede: - Ring politiet

Tidligere på kvelden fikk betjeningen ved Spar-butikken flere henvendelser fra kunder som så den berusede mannen som satt på parkeringsplassen. De forsøkte å ringe politiet, men ingen tok telefonen.

— Jeg gikk ut å spurte om det gikk bra med han. Det eneste han klarte å si var «Jeg har ringt politiet», forteller en annen ansatt ved butikken, Thomas André Magnussen.

Etter kort tid kom mannen inn igjen for å få vekslepenger på tohundrelappen sin.

— Han spurte om vi kunne ringe politiet, de hadde sikkert ikke tatt telefonen da han ringte heller, sier Larsen.

Like etter var politi med skuddsikre vester og automatvåpen på stedet. Mannen sto og så på da politibilen kjørte inn på parkeringsplassen. Da de kom ut for å pågripe han la han seg ned på bakken.

Bilen 34-åringen kjørte ble i går kveld undersøkt av krimteknikere, før den ble fraktet bort for videre undersøkelser.

ÅSTEDET: Politiet sperret av hele eiendommen rundt det røde huset i Steinestøvegen. Dette er åstedet derkvinnen på 37 år ble påført så store skader at hun senere døde.
tor høvik
SIKRET SPOR: Krimteknikere jobbet til langt på natt med å sikre spor på åstedet. Kvinnen ble drept i sitt eget hjem ved Hylkje i Åsane. Rundt midnatt fant polititjenestemenn som lette i området rundt huset en gjenstand iinnkjørselen. Tre krimteknikere avfotograferte gjenstanden, før de sikret sporet.
tor høvik
BETJENTE SIKTEDE:Monica Larsen så den siktede somkom inn i butikken og ville kjøpe øl.Betjeningen prøvde å varsle politietom det de trodde var en rusetmann med småskader i skulderen.Han kan ha betydelig mer ennalkohol på samvittigheten.
rune stølås