BT kunne i går fortelle at den 27-årige prostituerte kvinnen ble kvalt, og at hun var påført ytre skader. Alt tyder derfor på at mannen vil hevde å ha handlet i nødverge når han i formiddag blir fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Politiet har funnet en kniv i leiligheten og undersøker den nå for fingeravtrykk og eventuelle biologiske spor.

50-åringens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen, vil ikke kommentere knivfunnet eller en mulig nødvergesituasjon.

— Jeg vil ikke at retten skal lese i avisen hva jeg skal si under fengslingsmøtet, sier Ottesen.

Vil samarbeide

Den siktete 50-åringen har avgitt en detaljert forklaring, og er ifølge Ottesen innstilt på å samarbeide videre med politiet.

Politiet velger fortsatt å holde alle kort tett til brystet. Verken siktete, hans forsvarer eller pressen får vite hva 50-åringen konkret er siktet for. Politiadvokat Eli Valborg Valheim vil derfor ikke engang opplyse om hvilket fengslingsgrunnlag hun i dag vil begjære mannen fengslet på.

— Jeg vil be om at siktete blir fengslet i fire uker, var alt Valheim ville si til BT i går kveld.

Kjent med mulige utfall

Den 50 år gamle mannen hadde i går ikke tatt stilling til om han vil godta varetektsfengsling.

— Han er gjort kjent med de mulige utfallene. Vi vil ta stilling til fengslingsspørsmålet mandag morgen når vi har fått siktelsen, sier advokat Ottesen.

Forsvareren har hatt daglig kontakt med den drapssiktete i helgen. Mannen er sterkt preget av den alvorlige siktelsen, men skal ikke ha hatt behov for profesjonell hjelp.

Knivsporet

Funnet av kniv i leiligheten og mannens forklaring er interessant for etterforskerne ved volds- og sedelighetsseksjonen ved Hordaland politidistrikt. Som BT skrev i går, vil et moment i saken bli at den drepte kvinnen så sent som i 2001 ble dømt for å ha båret kniv på åpen gate. I retten forklarte hun at grunnen var at hun var blitt utsatt for vold flere ganger, og at hun dermed trengte kniven for å kunne forsvare seg.