Den drapssiktede mannen hadde forbud mot å oppsøke kvinnens leilighet i Kjøkkelvik. Natt til mandag skal han likevel ha kommet dit. Like etter ble 25-åringen som var på stedet sammen med sin kjæreste, skutt og drept.

Mannen som er siktet for drapet, bodde tidligere sammen med kvinnen. Forholdet tok slutt tidligere i år.

Drapstrusler

Mannen fikk besøksforbud etter at han skal ha drapstruet sin tidligere samboer. Både venner og familie var kjent med at den 43 år gamle samboeren skal ha levd under konstante trusler — også drapstrusler.

- Tok politiet disse truslene på alvor?

— Disse truslene kom inn i sommer, og vi tok dem på alvor. I vårt rettssystem er et besøksforbud å regne som en form for frihetsberøvelse. Det er de mulighetene vi har i slike situasjoner, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Politiet ga mannen forbud mot å oppsøke kvinnen, men hun skal ikke ha fått voldsalarm. Kvinnen ble selv skadet i forbindelse med drapet, og lå sent mandag kveld fortsatt på Haukeland universitetssykehus.

Drosjesjåfør

Den drapssiktede 48-åringen har jobbet som drosjesjåfør i Bergen i mange år, og opprettet for noen år siden et enkeltmannsforetak.

Han skal imidlertid ha planlagt å flytte til en annen del av landet, og firmaet hans ble slettet fra foretaksregisteret for kort tid siden. Mannen leverte inn drosjeløyvet sitt i august. På sin profil på Facebook oppgir han også en by i en annen landsdel som bosted.

Den siste tiden har han også hatt økonomiske problemer, blant annet skal leiligheten hans ha blitt besluttet tvangssolgt for å dekke gjeld til blant andre kemneren i Bergen.

Forsettlig drap

  • 48-åringen vil bli siktet for forsettlig drap. Vi utelukker ikke at siktelsen vil bli utvidet. Siktede sitter i avhør i dette øyeblikk, sier leder for Bergen vest politistasjon, Tore Salvesen, på en pressekonferanse i dag.

— Vi vil også avhøre en rekke vitner i tillegg til dem vi allerede har avhørt, sier Salvesen.

— Vi har beslaglagt et håndvåpen i nærheten og sjekker om dette har noe med drapet å gjøre. Vi har også funnet et elektrosjokkvåpen i området, og beslaglagt to biler, sier politistasjonssjefen.

48-åringen vil bli fremstilit for varetektsfengsling tirsdag.

Det var ifølge Salvesen tre vitner til stede i leiligheten da drapet skjedde. Alle tre er allerede avhørt.

Selve drapshandlingen skjedde ifølge politiet rett utenfor leiligheten, i en felles svalgang.

- To skudd

Omstendighetene rundt drapet er foreløpig uklare, men flere naboer forteller til bt.no at de hørte to skudd fra leiligheten rundt klokken 00.20.

— Det kom en bil i stor fart, som ble stående like utenfor her med lys og vindusviskere på. Vi hørte det smalt i bildører, og at noen løp opp trappene til fjerde etasje. Så hørte vi to skudd, og flere personer som skrek. Etter en kort stund ble det helt stille, forteller en av beboerne i blokken.

Naboen ble vekket av bilen som kom kjørende, og forsto først ikke hva som skjedde.

— Men både jeg og samboeren min var sikre på at vi hørte to skudd, sier naboen.

Politiet hadde kontroll på åstedet 00.50, ifølge etterforskningsleder Svein Føllesdal. 25-åringen ble fraktet bort i ambulanse, men ble erklært død på vei til til Haukeland universitetssykehus.

Ble redde

Først da politiet kom, gikk det opp for paret at det virkelig hadde skjedd noe alvorlig.

— Vi ble jo litt redde. Det dukket opp bevæpnet politi utenfor vinduet vårt, og vi visste ikke om den eller de som hadde gjort dette var på frifot. Vi fikk beskjed om å holde oss inne, og det gjorde vi, sier beboeren.

Den siktede 48-åringen ble pågrepet ikke langt unna åstedet, omtrent klokken 01.45. Han skal da ikke ha vært bevæpnet.

Kriminalteknikere har funnet et våpen utenfor boligblokken i Lyderhornslien, men kan foreløpig ikke bekrefte at dette er drapsvåpenet.