Fredag formiddag kom 41-åringen til fengslingsmøtet i Nordhordland tingrett ikledd mørkeblå joggebukse og genser, fritidssko og en beige jakke.

Han stilte uten tolk og forklarte seg på brukbar norsk, om enn noe haltende.

Mannen kom til Norge fra Somalia i 2004. Han har jobbet som taxisjåfør i en årrekke. Nå er han siktet for å ha drept sin 39 år gamle kone hjemme i sitt eget hus på Follese på Askøy. Paret har seks barn sammen, i alderen ett til 18 år.41-åringen erkjente straffskyld allerede onsdag kveld, da han satt i et tre timer langs politiavhør. Tidligere samme dag møtte han opp utenfor Bergen fengsel, med pakket koffert, og sa han skulle sone fordi han hadde drept sin kone. Politiet har beslaglagt en kniv de mener er drapsvåpenet.

Politiadvokat Eli Valheim fikk det som hun ville i fengslingsmøtet: Det ble fire uker i varetekt for 41-åringen, samt brev— og besøksforbud.

Seksbarnsfaren gjorde det klart at han ikke hadde noen innvendinger mot selve varetektsfengslingen, men var sterkt uenig i brev- og besøksforbudet, og anket derfor avgjørelsen på stedet.

Klar over belastningen

Mannes forsvarer, Egil Jordan, sa følgende etter fengslingsmøtet:

— Han ønsker å bli kvitt brev- og besøksforbudet. Det skyldes at han ønsker å få besøk av barna, sier advokat Egil Jordan.

- Har han selv noen tanker om hvilken belastning han har påført egne barn?

— Han er bevisst det han har gjort, og følgende for egne barn er en del av det han tenker på.

- Hva tenker han om det, helt konkret?

— Han skjønner at det er en belastning for barna. Jeg tror ikke jeg skal si noe mer enn det.

Uaktuelt å møtes

41-åringen skal i nytt politiavhør førstkommende mandag. Der vil motivet for drapet og hendelsesforløpet bli tema, opplyser politiadvokat Eli Valheim til BT. Barna i familien skal også avhøres, med naturlig unntak av ettåringen.

Ettersom barna skal avhøres i forbindelse med straffesaken mot faren, vil de ikke kunne møte hverandre med det første. Bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs opplyser at dette uansett ikke er aktuelt for barna på det nåværende tidspunkt.

— Så vidt meg bekjent har de ikke uttrykt noe ønske om å besøke far nå, sier Mjøs.