Den drapssiktede 30-åringen og det 31 år gamle offeret skal ifølge forsvarsadvokat Trond Christiansen ikke ha kjent hverandre noe videre før de møttes i Bøhmergaten torsdag kveld. Den avdøde 31-åringen var tidligere samboer med en venninne av siktedes mor, og knivstikkingen fant sted i venninnens leilighet da 31-åringen skulle hente sine eiendeler.

— Min klient var redd for avdøde allerede før han kom til leiligheten. Jeg antar han hadde hørt om avdøde gjennom moren, sier Christiansen. Det skal blant annet være opplysninger om 31-åringens psykiske problemer som skremte siktede.

«Jeg har drept en»

Knivofferet døde på Haukeland universitetssykehus senere på kvelden. Først dagen etter, to timer før han ble fremstilt for varetektsfengsling, fikk den drapssiktede 30-åringen vite at knivstikkingen hadde fått en dødelig utgang.

30-åringen brøt sammen i krampegråt foran etterforskere og sin egen forsvarer, og har etter det vært sterkt preget av alvoret i saken.

— Han er veldig trist, og gjør det han kan for å bearbeide det som har skjedd. Når jeg møter ham, sier han om og om igjen: «Jeg har drept en, jeg har drept en,», forteller advokat Trond Christiansen, som er 30-åringens forsvarer.

Fredag ble den drapssiktede mannen overført fra politiarresten til Bergen fengsel. Politiet har ikke bedt om nye avhør av 30-åringen etter fengslingsmøtet fredag, og vil ifølge politiadvokat Einar Råen ikke gjøre det før tidligst mandag.

- Siktelsen ikke svekket

Politiet har brukt tiden etter varetektsfengslingen til å samle inn ytterligere bevis.

— Det ble foretatt flere avhør fredag, for å få på plass en del opplysninger av sentral betydning for saken, sier aktor i saken, politiadvokat Einar Råen.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva vitnene har forklart, men det skal ikke ha kommet frem noe som rokker ved politiets oppfatning av hendelsesforløpet.

— Siktelsen mot 30-åringen er i alle fall ikke svekket, sier Råen.

Politiet venter nå på resultatet av en rekke undersøkelser, ikke minst obduksjonen av den drepte.

30-åringen, som er siktet for forsettlig drap, hevder at han kun stakk sitt offer én gang med kjøkkenkniven. Politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte den påstanden.

— Vi har selvfølgelig vår oppfatning av dette, men venter med å slå fast noe til de endelige rettsmedisinske rapportene foreligger. Det kan ta litt tid, sier Råen.