16-åringen ble pågrepet 21. juni, og har siden sittet i isolasjon i Bergen fengsel. Frem til fredag kveld ble han også nektet kontakt med sin mor.

— Han sliter voldsomt i varetekt, men i dag fikk han i det minste treffe sin mor. Møtet med moren skjedde på politikammeret, etter at vi var ferdige med avhøret. 16-åringen var kjempeglad for å få møte moren, sier advokat Bjarne Ingebrigtsen, som representerer 16-åringen mens hans forsvarer Vegard Austgulen er på ferie. 16-åringen har ikke sett sin mor på tre uker.

Tidligere denne uken fikk politiet medhold i at den drapssiktede 16-åringen fortsatt må sitte isolert mens han er varetektsfengslet. Guttens far er blant personene han nektes kontakt med. Det samme er de to som er dømt for Åsane-drapet, Jarle Olsen og Tor Helge Flaten.

— Hvorfor er det et poeng å nekte 16-åringen å ha kontakt med Olsen og Flaten i fengselet?

— Vi mener at de to ikke vil være det rette selskapet for 16-åringen akkurat nå, forklarer Åsane-lensmann Arne Vardøy.

— Har den siktede hatt kontakt med dem før?

— Det vet vi ikke noe om, men Flaten er fra samme området som 16-åringen. Det kan tenkes at de har hatt kontakt, til tross for aldersforskjellen, sier Vardøy.

— Det kom ikke frem noe nytt i avhøret. I den grad siktede endret sine forklaringer, dreide det seg bare om detaljer. Jeg har et lønnlig håp om at han snart slipper ut fra varetekt, sier Ingebrigtsen.

Tenåringsgutten er siktet for å ha drept sin 59-årige nabo Mentz Dankert Løtvedt natt til 5. juni i år. Det ille tilredte liket ble først funnet en uke senere. Den siktede 16-åringen ble pågrepet lørdag 21 juni, og har fra første stund nektet enhver kjennskap til drapet. Men i et BT-intervju noen dager tidligere vedgikk han at det var en konflikt mellom 59-åringen og ham.