• Min klient håper brakken snart kan brennes og fjernes. Han har bare vonde minner derfra, sier advokaten til 44-åringen som skjøt Harald Bakkebø.

I går var den siktede 44-åringen tilbake på åstedet for å delta i politiets rekonstruksjon av drapet på Frekhaug.

— Min klient synes ikke det var noe særlig å være tilbake, og det ga han uttrykk for, sier advokat Per Magne Kristiansen.

Vitnene deltok

Den drapssiktede brukte om lag en time på å vise politiet hva som skjedde i brakken 3. mars, da han traff Bakkebø i hodet med et dødelig rifleskudd.

44-åringen - som er siktet for forsettlig drap - har erkjent å ha skutt, men hevder våpenet gikk av ved et uhell.

Da skuddet gikk av, var også den drapssiktedes bror og nevøen til Harald Bakkebø til stede. De to sentrale vitnene deltok begge under politiets rekonstruksjon i går.

— Jeg vil ikke gå inn i detaljer i forklaringene, men jeg kan bekrefte at det ikke er stor forskjell i hva siktede og de to vitnene har forklart, sier politioverbetjent Svein Fammestad.

Vil forlenge fengsling

Det skal ikke ha kommet frem noen nye, sentrale opplysninger på åstedet i går, men politiet karakteriserer likevel rekonstruksjonen som nyttig.

— Når man skal forklare noe teoretisk er det vanskelig å få med alt. Det er mye lettere når man er på plassen der det skjedde å gjenoppleve hvordan det var, sier Fammestad.

Fredag har 44-åringen vært i varetekt i fire uker. Politiet ønsker å forlenge fengslingen.

— Vi har samlet inn en del informasjon som vi nå må få analysert skikkelig. De fleste vitneavhør er tatt, men det kan bli aktuelt å avhøre enkelte på nytt. Jeg tror vi kommer til å avhøre siktede igjen før vi avslutter etterforskningen, sier Fammestad.

REKONSTRUKSJON: Den drapssiktede 44-åringen var i går tilbake i brakken der han skjøt finansmannen Harald Bakkebø. FOTO: EIRIK BREKKE