Den 42 år gamle mannen som er pågrepet og siktet etter drapet på Hilda Feste (98) i Os natt til mandag, har siden mandag formiddag sittet i avhør hos politiet.

42-åringens forsvarer, Carl-Christian Grythe Hoff, har nettopp snakket med sin klient.

— Trygg på å bli renvasket

— Han stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen, og benekter enhver kjennskap til saken. Han føler seg trygg på at etterforskningen vil renvaske ham, sier Grythe Hoff til bt.no.

42-åringen fra Os ble pågrepet i klokken 1.14 natt til mandag, i Os sentrum. Han er tidligere straffedømt ti ganger, senest i høst. Da ble han dømt til 90 dagers fengsel for tyveri. Dommene er for tyverier og narkotikakriminalitet, men ikke for voldsbruk.

Det er ikke noe familieforhold mellom den pågrepne og den drepte.

Ble funnet med hodeskader

Mannen var «ruset, aggressiv og skadet» da han ble pågrepet, ifølge politiet.

— Det var opptredenen til mannen i et annet forhold som førte til at han ble tatt med inn og siktet. Men fortsatt er dette et drap med ukjent hendelsesforløp. Den drepte ble funnet med hodeskader, så det er ikke tvil om at det er et drap, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim til bt.no tidligere mandag.

NEKTER STRAFFSKYLD: 42-åringen som er siktet etter drapet på Hilda Faste (98) på Gamleheimshagen nekter kjennskap til saken.
MARITA AAREKOL
PRESSEKONFERANSE: Lensmann Rasmus Dalen og politiadvokat Asbjørn Onarheim orienterte om den siste utviklingen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.
MARITA AAREKOL