Fredag kveld satt lillebroren til 44-åringen som nå er siktet for forsettlig drap i avhør. Lillebroren (35) var den første som ringte politiet for å varsle om drapet på Harald Bakkebø.

35-åringen og nevøen til den drepte var begge i brakken da Bakkebø ble skutt i hodet på kloss hold, og er de eneste som har sett hvem som avfyrte det dødelige skuddet.

— Begge har gitt forklaringer som indikerer at det er 44-åringen som har skutt. Foreløpig går vi ut fra at det bare var ett skudd, men vi avventer obduksjonsrapporten for et endelig svar, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til BT.

- I sjokk

Lillebroren til den drapssiktede forlot på et tidspunkt forretningsmøtet i brakken for å gå på do. Det skal da ikke ha vært tegn til krangel rundt bordet.

Det skal bare ha gått et kort øyeblikk fra lillebroren kom tilbake inn i brakken, til Bakkebø ble skutt foran øynene hans.

— Min bror er i sjokk etter det kraftige synsinntrykket han fikk. Han har sett et menneske bli skutt, og det attpåtil av sin egen storebror, sier den eldste broren til 35-åringen og den drapssiktede.

Er ikke avhørt

Den drapssiktede 44-åringen var ifølge sin forsvarer, Per Magne Kristiansen, for nedbrutt til å møte i Bergen tingrett i går. Han samtykket til å bli varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

Etter å ha vært jaktet av store, bevæpnede politistyrker i over to timer fredag, meldte 44-åringen seg for politiet i Bergen sentrum.

— Han har erkjent å ha vært på åstedet, men ingenting av det han har sagt i forbindelse med pågripelsen kan tolkes som om han har erkjent drapet, sier politiadvokat Mevatne.

I tidsrommet fra drapet ble meldt klokken 13.07 til 44-åringen troppet opp på politistasjonen i 15.40-tiden, tror politiet han har dumpet drapsvåpenet, en rifle.

— Vi har fortsatt ikke funnet drapsvåpenet, sier Einar Vatne, lensmann i Lindås og Meland.

Den siktede har ennå ikke latt seg avhøre av politiet, og hans forsvarer vet ikke når 44-åringen vil la seg avhøre.

— Vi venter i alle fall til mandag, så får vi se da, sier advokat Per Magne Kristiansen, som i går og fredag hadde lange samtaler med 44-åringen.

Jakter motiv

— Det som er viktig for oss nå, er å finne motivet, sier politiadvokat Mevatne.

For politiet er et annet sentralt spørsmål hva 44-åringen gjorde fra han dro fra drapsstedet til han meldte seg for politiet.

— Det som skjer etter et drap, kan være like viktig som det som skjer før. Da forsøker man ofte å skjule spor og liknende, sier politiadvokat Mevatne.

Tekniske etterforskere ble først i går ettermiddag i 15.30-tiden ferdige med det nitide arbeidet med å sikre bevis i dødsbrakken.

DØDSBRAKKEN: Kriminalteknikerne ble først i 15.30-tiden i går ferdige med å sikre tekniske bevis i brakken der Harald Bakkebø ble drept. Den drapssiktede (44) har ennå ikke latt seg avhøre, men ifølge hans egen lillebrors vitneforklaring, var det 44-åringen som skjøt Bakkebø. FOTO: HELGE HANSEN
FENGSLET: 44-åringen ble i går varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.- Min klient er nedbrutt og tar dette svært tungt, sier 44-åringens forsvarer, Per Magne Kristiansen, her foran politiadvokat Ole Bjørn Mevatne. FOTO: HELGE HANSEN