Det sier forsvarer for den drapssiktede afghaneren, advokat Gisle Didriksen. Hans klient forklarte seg tirsdag kveld i flere timer om hovedtrekkene i hendelsesforløpet.

— Han satt i avhør frem til klokken 23 tirsdag. Avhørene fortsetter i dag, sier Didriksen til bt.no.

- Innelåst og angrepet

Afghaneren han representerer er ifølge Didriksen 27-28 år.

— Han forklarer at han ble invitert inn på et rom i andre etasje i bygget. Temaet var, som det vel står i avisene i dag, at min klient ble beskyldt for å ha konvertert til kristendom. De er to på rommet, min klient og avdøde. Min klient blir nokså umiddelbart angrepet med kniv, etter at døren er blitt låst bak ham, refererer Didriksen fra den drapssiktede afghanerens forklaring.

— Så klarer han å kaste seg til siden. Under angrepet blir han påført en skade i hånden.

- Tok kniven

Ifølge afghanerens forklaring får han så tak i kniven fra angriperen.

Min klient blir nokså umiddelbart angrepet med kniv, etter at døren er blitt låst bak ham

Gisle Didriksen, drapssiktedes forsvarer

— I den fasen av angrepet har han, i det som klart fremstår som en nødvergesituasjon, påført avdøde en skade med kniven. Deretter klarer han å flykte ut av rommet ved å hoppe ut av vinduet, og blir skadet i ryggen i fallet. Så forskanser han seg på et rom i mottaket sammen med en annen mann, og derfra får man ringt politiet, sier Didriksen.

Siktelsen mot afghaneren lyder på forsettlig drap.

- Erkjenner han noen form for skyld?

Ikke svart på straffskydl

— Vi har ikke kommet til standpunktet til skyld ennå. Han har kun redegjort for hovedtrekkene i hendelsesforløpet, og avhørene fortsetter i dag. Men som hans forsvarer synes jeg at nødvergeelementet er fremtredende, sier Didriksen.

«Dere fortjener det»

Tolken Issa Hammer forteller til BT i dag at han ble oppringt avkameraten til den dødelig knivstukne afghaneren. De to hadde da barrikadert segpå rommet til den ene.

- Han sa at kameraten var blitt stukket flere ganger og bløddemye. Han fortalte at han var stukket selv også, og at knivmannen ropte «derefortjener det, fordi dere er kristne», sier Hammer til BT.

Hammer mener det er åpenbart at konfliktenskyldes at de to afghanerne har konvertert fra islam til kristendommen.

Neppe fengsling onsdag

Påtaleansvarlig for drapssaken, politiinspektør Sidsel Isachsen, sier onsdag morgen til bt.no at de ikke har mer å komme med foreløpig.

Tirsdag kveld, flere timer etter drapet, sa politiet at de er usikre på identiteten til de involverte — og at det fortsatt er uavklart hvor mange som var involvert.

— Vi skal bruke formiddagen på å oppsummere, så kommer vi tilbake med mer informasjon, sier Isachsen til bt.no.

Ifølge henne blir drapssiktede «neppe» fremstilt for varetektsfengsling onsdag.