Klokken 11 i dag begynner avhørene av de to drapsmistenkte brødrene.

— De er på vei inn hit fra fengselet nå, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold. Han sier dagen i dag vil bli veldig viktig for politiet. Gårsdagen gikk med til å planlegge taktikken for avhørene. Politiet har gått gjennom de foreløpige forklaringene til de drapssiktede og sammenlignet med andre vitners forklaringer og andre konkrete holdepunkter de har i saken. Ett av disse holdepunktene er bilder fra et overvåkingskamera i Carl Konows gate kort tid før Trond Kristian Johannessen segnet om på et busstopp.

— Har dere funnet et åsted eller et drapsgjenstand?

— Det vil jeg ikke kommentere av hensynet til etterforskningen, sier Krogvold.

De to brødrene vil bli fremstilt for fengsling i morgen. Politiet har ennå ikke bestemt om det vil bli en åpen eller lukket fengsling.

I fyllearresten

Brødrene måtte sitte natten over i fyllearresten på Hol lensmannskontor.

Klokken 13.00 dagen etter skrev de seg inn på Ro Hotell, et lite hotell med 12 sengeplasser, bare hundre meter fra fyllearresten.

— De var snille og greie da de sjekket inn. De betalte med en gang. Jeg hørte de var bergensere og prøvde å slå an tonen med å si noe om Brann, sier Odd Kåre Ro, innehaver av hotellet.

Etter at de brødrene hadde sjekket inn på hotellet, gikk de ut og kjøpte mat og alkohol.

Seng ut av vinduet

— De forsvant opp på rommet. I løpet av noen timer ble det ganske mye bråk der oppe. Vi hørte banking i veggene, og plutselig kom det en del av en seng susende ut av vinduet. Da ringte jeg politiet, forteller hotellinnehaveren.

Han tenkte både på hensynet til de andre hotellgjestene og sikkerheten generelt.

— Politiet sa de hadde hørt navnene før da jeg ba dem komme. De brukte ganske lang tid på å få de to brødrene ned, men jeg kunne ikke høre noe bråk, sier Ro.

Etter pågripelsen i 18-tiden på Ro hotell, gikk turen for andre gang på under ett døgn til fyllearresten på politihuset.

Tidlig nesten morgen dukket brødrene igjen opp på Ro Hotell. Denne gang for å spise frokost.

Beklaget det inntrufne

— De var begge veldig hyggelige. De tok meg i hånden, og beklaget det de hadde gjort dagen før, sier hotellinnehaveren.

Brødrene hadde ødelagt en seng, laget svimerker i møblene og knekt en lampe.

— De beklaget og sa de ville gjøre opp for seg, men at de måtte bruke resten av pengene de hadde til å komme seg til Bergen, sier Ro.

Politiet ønsker ikke kommentere hva de tenkte da de fikk vite at de etterlyste brødrene hadde vært to ganger i politiets varetekt siden drapet fredag.

— Jeg har vært i denne bransjen i mange år. Det er ikke noe jeg blir sjokkert av lenger, sier politioverbetjent Bent Arild Raknes.

Siktede nekter