— N.N. (fotballspilleren) fortalte meg at han var veldig bekymret for at Jarle Olsen skulle trekke ham inn i saken, fordi det var han som hadde foreslått å bruke Tor Helge Flaten, fortalte det forvaringsdømte vitnet (29) i retten i september.

I flere samtaler med Ola Thune den siste uken, har imidlertid 29-åringen forklart at han løy i retten, og karakterisert sin egen vitneforklaring som «bare tull».

— Jeg kan bekrefte at vi har bedt om et rettslig avhør av dette vitnet. Han tar fullstendig avstand fra sin tidligere forklaring, og hans vitneprov står helt sentralt i saken, sier advokat Thomas Randby, som forsvarer fotballspilleren.

Prøveløslatt

29-åringen er nå prøveløslatt, og skal ha blitt truet da han var tilbake i Åsane i julen. Ifølge 29-åringen skal flere ha reagert på at han vitnet mot den drapstiltalte fotballspilleren i Bergen tingrett i fjor høst.

Til Thune har 29-åringen, som har delt celle med Olsen i fengselet i flere måneder, forklart at Jarle Olsen manipulerte ham til å trekke fotballspilleren inn i saken. Han har også delt celle med Olsen i fengselet i flere måneder.

— Nå har nærmest alle vitner og impliserte klart å frigjøre seg fra Jarle Olsens manipulative jerngrep. De har stått frem en etter en, til tross for at de risikerer straff. Jeg håper at politiet nå snart klarer å se hva som virkelig har skjedd i saken, sier Randby.

Mellom

Til Ola Thune skal 29-åringen ha gitt uttrykk for at han følte et press fra politi og fengselsbetjenter til å forklare seg mot den drapstiltalte fotballspilleren, fordi det ville signalisere at han hadde brutt med sine tidligere kriminelle venner, noe som igjen ville være positivt i forhold til å bli prøveløslatt.

Politiet har tidligere ment at 29-åringens forklaring er så sentral at de, før saken mot de to nye drapstiltalte kom opp for Bergen tingrett, sikret forklaringen hans i et rettslig avhør.

Statsadvokat Jarle Golten Smørdal vil ikke kommentere den nye forklaringen til vitnet.

— Jeg har bare mottatt en begjæring av rettslig avhør, og vil ikke kommentere innholdet i det jeg har fått opplyst, sier Smørdal.