2. juli fjor ble et ektepar funnet drept i en leilighet i Strandgaten 55 i Bergen sentrum.

Nå har politiet avsluttet etterforskningen og henlagt begge sakene. Politiet legger til grunn at den 66 år gamle kvinnen ble drept, og at hun har ligget død mellom ett og to døgn før hun ble funnet.

Drapssaken er henlagt fordi den mistenkte er død. Politiet antar at ektemannen (60) begikk selvmord relativt kort tid før politiet fant de to. Begge døde som følge av skudd mot hodet.

— Håper familien kan få avslutning

Allerede tidlig i etterforskningen var politiets hovedteori at mannen først drepte sin kone, for deretter å ta sitt eget liv - om lag to døgn senere. Men inntil nylig ville ikke politiet utelukke at det kunne være snakk om to selvdrap.

Etter analyser av kruttslam fra håndvåpenet som ble funnet i leiligheten mente bergenspolitiet å ha fått bekreftet at det skjedde et drap, slik BT skrev i februar i år.

— Jeg går ut fra at familiene får en form for avslutning nå og kan legge de ubesvarte spørsmålene bak seg, sa politiførstebetjent og etterforskningsleder Jens Ekmann ved Bergen sentrum politistasjon da.

Ikke etterforsket motiv

Det er politiinspektør Svein Erik Krogvold som har avgjort å henlegge sakene.

— Vi har ikke konkrete opplysninger om motiv og hva som var bakenforliggende årsak. Vi har heller ikke etterforsket med henblikk på å avdekke det. Ut fra sakens natur har det ikke vært vesentlig for oss å se på tiden før, det er rettsmedisinske og kriminaltekniske undersøkelser som har vært i fokus, sier Krogvold.

Eirik Brekke