Politiet har i ettermiddag frigitt navnet på mannen som ble knivdrept på et asylmottak på Paradis i går formiddag.

Offeret er den 45 år gamle Musse Mohamoud Ahmed. 45-åringen har familie i Bergen. Disse har blitt varslet, opplyser politiet.

28-åring siktet

Inntil nå har politiet ikke villet gå ut med verken navn eller nasjonalitet på offeret, og det skal ha tatt tid før politiet fikk offerets identitet endelig bekreftet.

En 28 år gammel afghaner er siktet for drapet. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av morgendagen, opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen sitter i ettermiddag i avhør med politiet. Han hevder at han stakk i selvforsvar, etter å ha blitt angrepet av 45-åringen.

— I den fasen av angrepet har han, i det som klart fremstår som en nødvergesituasjon, påført avdøde en skade med kniven, sier 28-åringens forsvarer, advokat Gisle Didriksen til bt.no.

Får krisehjelp

Den avdøde somalieren er blitt obdusert i dag. Dødsårsaken er ikke offentliggjort, men 45-åringen skal ha blitt påført flere knivstikk i brystet.

Politiet har sperret av villaen i Ny Paradis 76, hvor mottaket holder hus.

De øvrige beboerne ved mottaket er i ettermiddag samlet til samtale ved Ytrebygda mottak. Representanter fra kriseteam er også til stede, i tillegg til ledelsen ved mottaket.