Det kom frem i Bergen tingrett mandag da rettssaken mot den drapstiltalte 27-åringen startet.

Den cirka 22 centimeter store batangakniven var lenge borte, men ble senere funnet i et malingsspann utenfor huset der Hamre ble drept.

En kvinnelig bekjent av ham er beskyldt for å ha skjult drapsvåpenet og må svare for dette i retten neste uke.

Sterkt ruset

Tiltalte var preget av alvoret da han møtte i retten mandag.

— Det er ingenting jeg kan si for å rette opp dette og jeg er forferdelig lei meg. Det er ufattelig tragisk og skulle aldri ha skjedd, sa han.

— Det var et sterkt for ham, spesielt det å møte offerets familie, sa hans forsvarer Arild Dyngeland etter at første dag i retten var unnagjort.

Det kom frem at drapsmannen etter alt å dømme var betydelig ruset på både kokain og amfetamin da drapet fant sted. En ekspert anslo at han hadde en rus tilsvarende mellom 2 og 3 i alkoholpromille.

Tiden etter drapet har vært vanskelig, sa tiltalte i retten mandag.

Mange år med rus

Da han ble spurt av sin forsvarer, svarte han åpent på spørsmålene.

Flere av Paal-Andre Hamres familiemedlemmer krever erstatning etter drapet. Dette aksepterer drapsmannen, men sier det må bli opp til retten å avgjøre beløpenes størrelse.

— Jeg har ruset meg fra jeg var 13. Jeg har hatt problemer med å stanse opp når jeg har havnet utpå. Jeg har imidlertid klart å holde på jobben min. Nå vil jeg bli rusfri og skaffe meg en utdannelse, sa han i retten.

Han forklarte at han er i ferd med å ta fagbrev i fengselet.

Beklager

Han beklaget drapet og sa først at han hadde drept i nødverge. Nå begrunnet han sin tilståelse slik:

— Jeg kunne ha dratt fra stedet før han ble drept. Nå ønsker jegå gjøre opp for meg så mye jeg kan.Jeg håper det kan gjøre det enklere for min familie og Paal-Andres familie, sa han i retten.

Under trappen

Politiet fant den drapstiltalte i en seng i enleilighet i Nattlandsveien etter at de hadde kjørt Paal-Andre Hamre til sykehus.

— Det var hektisk og kaotisk. Det var masse skriking da vi kom til stedet.

Det forklarte en av politibetjentene som rykket ut tilNattlandsveien 3 den 26. april da Paal-Andre Hamre ble knivstukket til døde.

— Vi fantham i en trapp med en annen kvinne ogspurte om han hadde pust. Vi fikk nei til svar.Da løftet vi haminn i en cellebil som kjørte ham til sykehus, sa politibetjenten i retten.

Fant drapstiltalte i sengen

To kollegerkom kjørende med cellebilenlike etter. Ut fra alvoret i situasjonen, bestemte de seg for å kjøre Hamre rett til sykehuset noen hundre meter lengre nord.

Etter at Hamre var levert til sykehuset, dro de to politibetjentene i cellebilen tilbake til stedet. I en leilighet fant de den da antatte gjerningsmanneni en seng. Han var da rolig og ble påsatt håndhjern.

-Han fortalte at det ble en slåsskamp mellom dem og han hadde stukket Hamre med en springkniv.Da vi spurte hvor kniven var, kunne han ikke svare på det, sa politibetjenten.

bt.no var i går i kontakt med avdødes familie. De ønsket ikke å uttale seg om saken, men sa det hadde vært en vanskelig dag i retten.