Rettssaken mot 49-åringen skal opp i Bergen tingrett 6. mars.

«Brage Pacific» befant seg i Det arabiske hav utenfor Yemen da kokken uten forvarsel knivstakk Ågotnes. Blødende og skadet ble Ågotnes liggende om bord på skipet i åtte timer før han ved hjelp av et marinefartøy kom seg til sykehus i Oman.

— Det var rart å ligge der i så mange timer uten å vite hvor alvorlig skadet jeg var. Jeg tenkte på konen min og døtrene, sa Ågotnes til BT da han var vel hjemme på Sotra etter den dramatiske opplevelsen. Ågotnes har ikke fått varige skader etter knivstikket.

Kokken sitter for tiden i varetekt i Bergen, i påvente av at rettssaken mot ham kommer opp. Han har i avhør forklart at han ikke husker noe særlig av hendelsen. Hans forsvarer, advokat Turid Mæland, sier at 49-åringen ikke hadde forsett om å ta livet av noen.

Det var ikke noen uoverensstemmelser mellom Ågotnes og kokken før knivstikkingen.

— Jeg aner ikke hvorfor han gjorde det, men det er mulig det vil vise seg at det hadde psykiske årsaker, sa Ågotnes til BT.

«Brage Pacific» har et mannskap på 18 personer. Kapteinen, overstyrmannen og maskinsjefen er norske, mens resten av mannskapet er filippinske.

TENKTE PÅ FAMILIEN: – Jeg tenkte på min kone og mine døtre, fortalte Vidar Ågotnes til Bergens Tidende etter knivstikkingen.
Foto: Eirik Brekke