ROY HILMAR SVENDSEN

I dag avsa Gulating lagmannsrett dom i saken mot 42-åringen, som er dømt for drap på sin samboer Hanne Kristine Olsen og drapsforsøk på parets datter, som på gjerningstidspunktet i 2001 bare var noen uker gammel.

Da Hanne Kristine Olsen døde, gikk foreldreretten automatisk til barnets far, som ble siktet, tiltalt og senere dømt for det brutale drapet.

Barnets morfar, Reidar Olsen, mener det er fullstendig bisart at Jabr skal bli sittende med foreldreretten etter å ha drept barnets mor, og har helt siden drapet kjempet med nebb og klør for å få overtatt ansvaret for barnebarnet sitt.

Sist de to møttes i retten, endte det med knusende seier til Olsen.

Det er Barnevernet som har den daglige omsorgen for den lille jenten, som for tiden bor i fosterhjem.

Nå har lagmannsretten stadfestet tingrettens dom, som slår fast at Jabr verken skal ha foreldreretten eller samværsrett med barnet han forsøkte å drepe.

— Det blir feil å bruke ordet "knusende" i en slik sammenheng, men man må kunne si at dette er en veldig klar avgjørelse, sier Olsens advokat, Roar Vegsund til bt.no.

Yasin Jabr har tidligere signalisert at han aldri vil gi opp kampen for å få innflytelse på sin datters liv, og det er ventet at han vil anke avgjørelsen til høyesterett.

— Nå forholder vi oss til den avgjørelsen som er kommet i dag, så får vi se hva som skjer videre. Men jeg har innstilt Reidar Olsen på at dommen trolig blir anket, sier advokat Roar Vegsund.