Det nygifte paret, Kyösti Ensio Ulmanen (59) og Tarja Stenius (43), skal ha rømt fra fengselet i Øvre Tornio i Finland under en permisjon i forrige uke. Fredag og lørdag ble paret observert i Buskerud, skriver VG Nett.

Finsk politi sier at de muligens bærer våpen.

— Kan være farlige

— Politiet anser også at de kan være farlige når de er påvirket av alkohol eller narkotika. De kommer begge fra et hardt miljø, sier politisjef Seppo Kinnunen ved Tornedalen politidistrikt til VG.

Lørdag lette politiet etter ekteparet i Numedal i Buskerud. Nå tror de at rømlingene kan ha reist til Hordaland.

— Området er nå gjennomsøkt med helikopter og streifpatruljer, og vi har foreløpig innstilt letingen. Vi tror at de etterlyste rømlingene trolig kan ha kommet seg over til et annet politidistrikt, for eksempel Hordaland. Vi har derfor orientert Hordaland om saken, sier operasjonsleder Nils Thorsrud i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

- Ikke sett i Hordaland

— Vi er informert om saken. Vi har varslet lensmannskontorene som grenser til Buskerud, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til bt.no

Ifølge Stiegler har det ikke kommet noen vitneobservasjoner av paret i Hordaland.

— Politiet i Buskerud har fått tips om at paret har beveget seg vestover i Buskerud. Det er det eneste vi vet, sier Stiegler.

Det er ikke satt i gang noen leteaksjon etter paret, og politifolkene i området er foreløpig ubevæpnet.

— Vi må få inn noen mer konkrete tips før det kan bli aktuelt å gjøre noe mer, sier Stiegler til bt.no.

Sonet livstidsdommer

Kyösti Ensio Ulmanen er dømt for et drap i Nynäshamn i Sverige i 1991 og utvist fra landet på livstid. Tarja Stenius er dømt for medvirkning til et dobbeltdrap i finske Uleåborg i 1996.

De to sonet sammen i fengselet i Ylitornio, bare noen kilometer fra grensa til Sverige. De skal ha holdt kjærlighetsforholdet hemmelig inntil de giftet seg under en permisjon i forrige uke og dro på bryllupsreise på rømmen. Paret er etterlyst både i Finland, Sverige og Norge.

De skal være bevæpnet med en avsagd hagle.

En rød SAAB 900 1990-modell er etterlyst i forbindelse med jakten på det rømte paret.

FINSK POLITI