BT har denne uken skrev om et kattedrap i Øvre Sædalen som endte med 7000 kroner i bot.

Drapet på kattungen Purrina i Åsane får imidlertid ingen konsekvenser.

Da eierfamilien kom hjem fra ferie, lå brevet og ventet på dem. Politiet hadde henlagt anmeldelsen deres, på grunn av mangel på bevis.

— Det er et lite slag i trynet, selv om det var ventet. Jeg hadde håpet at de ville ta det mer alvorlig, sier matmor Linn Therese Hovden.

Skutt med luftgevær

Det var 25. mai Purrina ble funnet skutt i nabolaget i Åmundsleitet i Åsane, etter å ha vært savnet noen dager.

Katten ble funnet skadet under en bil, men røntgenbildene viste at den 11 måneder gamle katten hadde blitt skutt med luftgevær.

— Det er helt grusomt. Jeg har en stor og vond klump inni meg. Jeg fatter ikke at noen mennesker kan gjøre noe sånt. Det er så ondskapsfullt, sa Linn Therese Hovden.Datten Mina (8) var også utrøstelig. To dager senere døde Purrina.

Hovden anmeldte saken, og etter at bt.no skrev om saken kom det frem at også en katt i Morvik hadde blitt skutt på en lignende måte. Dessuten er det trolig en tredje katt i nabolaget som har lidd samme skjebne, uten at eierne hadde oppdaget skuddhullet.

- Latterlig straffenivå

— Jeg føler meg ikke godt ivaretatt av politiet. Etter mye mas fra meg og andre, kalte de til slutt inn en person til avhør. Men jeg hadde inntrykk av at de bare ville avslutte saken, sier Hovden.

Fredag skrev bt.no om kattedrapsmannen i Fana som fikk 7000 kroner i forelegg. Hovden mener straffenivået er altfor lavt i slike saker.— Det er jo mindre enn man får for å urinere på gaten. Og her handler det om å ta liv. Tapet av Purrina har vært en tøff belastning for familien, sier hun.

Nå skal familien få en ny katt fra Dyrebeskyttelsen.