25-åringen ga aldri noen forklaring om hva som fikk ham til å drepe 59 år gamle Løtvedt. Heller ikke opplysninger som utelukker at flere var involvert i drapet.

Helt siden 25-åringen ble fengslet for vel to uker siden ønsket han ikke å forklare seg for politiet. Han ga uttrykk for at han trengte ro, og at han ville vente.

— Han bestemte seg til slutt for å gi en forklaring, men ikke i vanlige avhør. Derfor ble det avtalt et rettslig avhør i går morges. Så langt kom vi dessverre ikke, konstaterer hans forsvarer, advokat Erling O. Hagerup.

— Min klient hadde nye opplysninger å komme med. Innholdet av disse kjenner jeg ikke i detalj, forteller Hagerup.

Forsvareren var den siste som snakket med 25-åringen. Det skjedde på telefon onsdag kveld. Det betyr at det ikke var noen i fengselet som hadde kontakt med ham i løpet av natten, før han ble funnet død på cellen like etter klokken 07 i går morges.

— Vi snakket om det som skulle skje. Han var selvsagt preget av situasjonen, men ga uttrykk for at han fikk den hjelp han trengte. Han ønsket dessuten å være alene, og det fikk han, sier Hagerup.

Han ser ikke at fengslet kan klandres. Likevel er han betenkt over at to personer har kunnet ta livet av seg på så kort tid.

— Det burde kanskje vært gjort mer etter den første tragiske hendelsen, sier Hagerup, og legger til:

— Men i dag er mine tanker hos familien hans. De er umulig å sette seg inn i den situasjonen de har havnet i. Dypt tragisk, mer kan jeg ikke si.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold ønsker å si minst mulig, men sier at den tragiske hendelsen ikke fører til at drapssaken legges bort.

— Selv om vi har en tilståelse betyr det ikke at saken er løst. Vi har fortsatt mange ubesvarte spørsmål. Derfor fortsetter vi etterforskningen, men det er klart den tragiske hendelsen endrer mye, sier Krogvold.

— Tror du at drapssaken lar seg løse?

— Det vil jeg ikke spekulere i.

— Etterlot den avdøde seg opplysninger som kan opplyse saken?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Krogvold.

Det er Arna og Åsane politistasjon som etterforsker alle hendelser i Bergen fengsel. De har igangsatt etterforskning. BT får opplyst at det så langt ikke er funnet noe klanderverdig ved fengslets rutiner, verken i denne eller den tilsvarende saken for to uker siden.