I går ble det klart at den svenske 42-åringen og tidligere toppspilleren Robert Hedin tar over etter Gunnar Pettersen som sjef for håndballguttene. Om drøyt to uker spiller Norge EM-kvalifiseringskamp mot Estland. Og for en trener som bare kjenner til de norske spillerne i utlandet, er det knapt med tid.

— Tid har en trener aldri nok av. Men det er det ikke noe å gjøre med. Vi får bare kjøre på som vanlig, sier Hedin. Det er akkurat dét landslagsaktuelle Thomas Drange frykter. Målet er å være med i VM i Kroatia i januar, men da må Hedin gjøre hjemmeleksen sin.

— Jeg kjenner mange av spillerne som spiller i Tyskland, Danmark og Spania, men jeg har ikke så god kontroll på dem som spiller i Norge, innrømmer Hedin.

- Er allerede under press

Drange tror det kan bety at den nye landslagstreneren satser på Gunnar Pettersens mest betrodde.

— Han vil sikkert ha best mulig resultater med én gang. Da er det lettest å bruke de spillerne som er blitt brukt mest tidligere. Han er jo allerede under et visst press, og vil sikkert fortsette med det Gunnar har gjort i første omgang, sier Drange. Fyllingen-spilleren er en av få keivhendte høyrebacker som er med i landslagsdiskusjonen. Men Gunnar Pettersen har tidligere valgt å satse på de høyrehendte backene Kjetil Strand og André Jørgensen.

- Kan bli vanskelig for meg

Drange er spent på hvordan den nye treneren tenker.

— Hvis han satser på Strand og Jørgensen, kan det bli vanskelig for meg, sier Drange. Hedin selv har ikke fått oversikt nok til å bestemme seg.

— Jeg har ikke tatt noen beslutning der. Jeg må sette meg inn i tingene først, sier Hedin. Han skal blant annet se europacupkampen mellom Fyllingen og sitt tidligere lag, Ystad, på DVD for å bli bedre kjent med det som for tiden er Norges beste håndballag. Drange er ikke spesielt fornøyd med at det er nettopp lørdagens kamp som skal under lupen.

— Det blir litt tilfeldig hvilke filmer han ser. Jeg har spilt bra denne sesongen, men akkurat den kampen var ikke akkurat den beste. Jeg bør vel kanskje lete litt i arkivet og sende ham noen DVD-er, under Drange.

Gamletreneren trakk seg

Lenge var det Zvonomir «Noka» Serdarusic som var Håndballforbundets favoritt, men bosnieren trakk sitt kandidatur av hensyn til familien. Dersom Serdarusic hadde blitt ny landslagssjef, ville Dranges tidligere trener i Stavanger, Rune Erland, blitt assistenttrener. Etter at bosnieren trakk seg, valgte Erland å gjøre det samme.

— For min del hadde det kanskje vært bedre å ha Rune med i trenerapparatet, sier Drange. Selv om forutsetningene kunne vært bedre for Fyllingen-spilleren har han langt fra gitt opp håpet om en plass på laget.

Fortsetter i dobbeltrolle

— Jeg må bare ta denne utfordringen. Gjør man det bra, vil man bli lagt merke til. VM er målet uansett, sier han.

Norges nye landslagssjef er trener i den tyske klubben MT Melsungen, og vil fortsette i en dobbeltrolle i alle fall ut sesongen. Kontrakten med den tyske klubben varer til 2010, men mye tyder på at Hedin kommer til å prioritere Norge.

— I en overgangsperiode i begynnelsen skal jeg trene begge lagene. Men man kan vel si at det ikke kommer til å vare. For meg er det en ære å trene et landslag. Det er noe helt spesielt, sier Hedin. Kontrakten som norsk landslagstrener varer til september 2012, altså til like etter OL i London.

Odd Mehus