INGUNN RØREN

Politiet etterforsker fortsatt dødsfallet til en 29 år gammel kroppsbygger som mistenkelig. 29-åringen ble banket opp på åpen gate i Bergen sentrum to ganger i løpet av de to siste døgnene han levde. Politiets hovedteori er at 29-åringen døde som følge av indre skader etter volden. Flere kan bli siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

— Vi kan utelukke at dette var et drap, men det var heller ikke en naturlig død, sier politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved Hordaland politidistrikt.

29-åringens to siste døgn i live var dramatiske:

  • Klokken 04.20 natt til lørdag blir 29-åringen angrepet i Håkonsgaten, vis-à-vis Bergen hotell. 29-åringen er sammen med flere personer, men det er bare han som blir angrepet. Forbipasserende tilkaller politiet, som pågriper en 22 år gammel mann. 29-åringen er så skadet at politiet innstendig prøver å få ham til å oppsøke lege, men 29-åringen nekter. Han vil ikke anmelde volden.
  • Klokken 09.45 lørdag morgen drar 29-åringen likevel til Legevakten. Legen som undersøker ham, frykter indre skader, og vil legge ham inn på Haukeland sykehus til observasjon. 29-åringen skriver seg ut på eget ansvar.
  • Klokken 19.20 lørdag kveld blir 29-åringen angrepet av flere personer på åpen gate ved Nygårdsgaten 29, i krysset ved Strømgaten. 29-åringen er alene, angriperne er mange. Denne gangen er det 29-åringen selv som ønsker å få politiet til stedet. En bekjent av 29-åringen kommer tilfeldig forbi, og ringer politiet for 29-åringen. To menn, 21 og 31 år gamle, pågripes for vold mot 29-åringen. 29-åringen nekter fortsatt å anmelde volden, men går denne gangen motvillig med på å bli kjørt til Legevakten av politiet.
  • Klokken 19.45 ankommer 29-åringen Legevakten for andre gang på ti timer. Legen er sterkt bekymret for at 29-åringen kan ha fått indre skader, og vil at han skal tilbringe natten på Haukeland til observasjon. 29-åringen skriver seg nok en gang ut på eget ansvar, mot legens anbefaling. Vitner beskriver ham som skamslått.
  • Klokken 08.27 mandag morgen, halvannet døgn etter det siste besøket på Legevakten, blir 29-åringen funnet død i en leilighet i Carl Konows gate.

29-åringen var på besøk i denne leiligheten, og ble funnet død av husverten og en kvinnelig bekjent (22). 29-åringen la seg til å sove, og var død da de andre i leiligheten våknet.

— Så langt i etterforskningen er det ingenting som tilsier at de to som var til stede i leiligheten, vil bli siktet for noe i forbindelse med dødsfallet, sier Lian Mathiesen.

Tre menn er siktet for legemsbeskadigelse mot 29-åringen. 21-åringen og 22-åringen er kjenninger av politiet fra tidligere, mens 31-åringen er registrert med noen få, eldre saker.

— Angrepene virker ikke spesielt godt planlagt. Vi jobber fortsatt med å avhøre vitner til voldsepisodene, og vi kan ikke utelukke at flere vil bli siktet for vold, sier Lian Mathiesen.

Ved minst ett av angrepene ble 29-åringen slått med en stump gjenstand.