Den 41 år gamle mannen var nedkjølt og hadde kuttskader i hodet da han ble berget og sendt til Haukeland Universitetssykehus.

— Så vidt vi vet skal det ikke være snakk om livstruende skader, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

«Mann over bord»

En mann og en kvinne i 20-årene som hadde vært sammen med ham i båten, slapp fra ulykken i Raunefjorden uten alvorlige skader. Samtlige involverte er fra Bergen.

Dramaet begynte like før klokken 02. «Vi har gått på et skjær, og båten synker. En mann har falt over bord.» Omtrent slik var nødmeldingen til politi og redningsmannskaper.

Etter det bt.no forstår skal båten ha holdt en hastighet på om lag 35 knop (65 km i timen) da den kolliderte. Om det faktisk var et skjær den støtte mot, eller noe som fløt i sjøen, er fortsatt uklart.

Reddet opp i båten

Redningsskøyten Bergen Krets ble sendt til stedet, sammen med brannvesenets froskemenn og en luftambulanse. Da de kom frem, hadde mannen i sjøen allerede blitt reddet av de andre i båten.

— Det tok tid å finne frem til båten, ettersom folkene om bord var usikre på hvor de befant seg, sier operasjonsleder Andersen.

Redningsfolkene kom frem til ulykkesstedet klokken 03.10, og båten ble tauet inn til Alvøen kai i Bergen. Fartøyet som kolliderte, er en fritidsbåt på 24 fot (7,3 meter) med en påhengsmotor på 225 hestekrefter.

Politiet har mistanke om at føreren av båten ikke var edru, og har tatt blodprøve av mannen.

<b>TIL STEDET: </b>Redningsskøyten Bergen Krets ble sendt til stedet, sammen med brannvesenets froskemenn og en luftambulanse.
Pål S. Schaathun
<b>ALVØEN: </b>Båten ble tauet inn til Alvøen kai i Bergen.
Pål S. Schaathun