Klokken 20.32 fikk politiet melding om at en trailer brant i den første tunnelen etter Seljestad, mellom Odda og Røldal. Da politi og brannvesen kom til stedet like over klokken 21, viste det seg at det hadde vært et tilløp til brann og røyk under traileren.

Politiet opplyser at det er fri ferdsel i tunnelen og at ingen er skadet. På twitter melder politiet at det antagelig var turboen på trailerens motor som er ødelagt , og at dette har medført kraftig røykutvikling.

Da brannen først ble meldt, rykket alle nødetater ut.

— Vi har fått anmodning om bistand av helikopter og har varslet hovedredningssentralen. Vi vet ikke hva slags trailer det er eller hva slags gods den har, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

- Isopor vil røyklegge mye

— Det er en person som har kommet seg ut og varsler om dette. Jeg vet ikke om det var en privatbilist eller hva; det var ikke jeg som snakket med vedkommende, sier en tydelig travel vaktkommandør Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland.

- Er det farlige materialer i traileren?

— Hvis det er isoporisolasjon som det sies, vil det røyklegge mye. Men det er ikke snakk om giftige kjemikalier, sier Helle.

Litt senere sier Helle til NTB at det kan være snakk om isolasjonsmateriale Rockwool.

— Og det brenner jo ikke noe særlig, sier han til telegrambyrået.

Politiet har også fått vitneutsagn om at biler skal være sett i tunnelen.

Etter hva BT kjenner til, skal brannvesenet ha planlagt å rykke ut også fra Bergen.

Klokken 20.53 forteller brannvesenet at det sannsynligvis dreier seg om en brann i Seljestadtunnelen.

- Vet dere om noen skader på personer?

— Vi vet ingenting sikkert før vi er kommet frem. Når det gjelder eventuell røyk og gasser, har Vegtrafikksentralen ikke registrert noen store verider - verken i Røldalstunnelen eller i Seljestadtunnelen. Så det kan ikke være snakk om noen stor brann.

Brannvesenet i Bergen planla å rykke ut. Men på grunn av utviklingen av saken, og fordi det grunnet dårlig vær uansett ikke hadde vært mulig å fly, har Bergen nå valgt å holde igjen.

— Vi har lært oss nå at vi trykker på «den store knappen» heller litt for tidlig enn litt for sent, sier vaktkommandøren ved 110-sentralen.