Det var en svært travel søndag for menneskene på Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Rundt klokken elleve kom meldingen om at en småbåt hadde gått på et skjær i nærheten av Melingsvågen, og at mannen om bord trengte hjelp.

— Vi sendte et Sea King-helikopter og plukket ham opp. Han er i god form, men båten ligger igjen på skjæret, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen til bt.no.

Mannen ble plukket opp klokken ti på tolv i formiddag.

Mann savnet

Sea King-helikopteret måtte rett etter dra direkte til Nordsjøen, 60 nautiske mil vest for Stavanger. Midtveis mellom Stavanger og Sleipnerfeltet var en mann savnet i sjøen.

— Han er savnet fra en dansk fiskebåt som heter Helgoland, melder Knudsen.

En fiskebåt leter nå i området sammen med oljetankeren Tordis Knutsen og Sea King-helikopteret.

Været i området er svært dårlig, med sterk kuling til liten storm, og seks-syv meter høye bølger.

— Søket har ikke gitt resultater foreløpig. Vi har fått opplyst at han ikke hadde på seg redningsvest, og det er ikke lovende med tanke på været der ute, sier Knudsen til NTB ved 15-tiden søndag.

Klokken 17.00 ble søket avsluttet. Sjansene for å finne fiskeren i live, er minimale, ifølge Hovedredningssentralen.

Last forskjøvet

I tillegg har Hovedredningssentralen sendt ut hjelp til den norskeide lastebåten Tello, i nærheten av Hustavika. Den fikk lasten forskjøvet, og var på vei mot land.

Et Sea King-helikopter og redningsskøyten Det Norske Veritas la ut for å følge skipet inn mot land.

Været i området er like ille som det i Nordsjøen, og båten sto i fare for å få slagside i de høye bølgene. Ved 14-tiden fikk mannskapet kontroll.

— Fire personer ble evakuert i helikopter, mens de tre andre ble igjen og fikk snudd skipet – og kapteinen meldte etter hvert at han hadde kontroll, sier Knudsen.