Hvor mye tåler slike lekeapparater? Mange foreldre har nok stilt seg spørsmålet når ungene kaster seg ut i vilter lek. For dem virker hendelsen på Landås i går neppe særlig betryggende.

Iris Denice Sørvik (8) satt og disset sammen med venninnene, to på hver disse, da den kraftige bjelken over dem kollapset.

— Plutselig knakk det, og så falt vi ned på bakken, sier hun til bt.no.

Opplevelsen satte en støkk i jenten.

— Jeg skal aldri mer sitte på disse. Bare hvis den ligger på bakken, sier Iris.

Tre barn skadd

Åtteåringen slapp uskadd fra uhellet, mens venninnene fikk mindre skader i hode, knær, rygg og nakke.

Opprørte naboer ringte politiet klokken 17.04. Like etter var en patrulje på plass og satte opp sperringer rundt stativet. Tjenestemennene noterte seg navn på vitner, i tilfelle det blir aktuelt å etterforske uhellet i Hagerups vei.

— Vi har varslet en vaktmester som skal ta hånd om stativet, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt.

Lekeapparatet eies og vedlikeholdes av det kommunale Bergen Bolig og Byfornyelse (BBB). Like etter uhellet sørget de for at stativet ble revet.

Restene av lekestativet lå strødd utover lekeplassen i kveld, viklet inn i båndene som politiet brukte til å sperre av området. Tverrbjelken som knakk i to, bar tydelig preg av råteskader.

- Har klaget

Faren til Iris, Jan Sørvik, er opprørt over at BBB ikke har vedlikeholdt lekeapparatet skikkelig.

— Hvis bjelken hadde truffet barna i hodet, kunne det gått riktig ille. Vi hadde sett en sprekk i lekeapparatet, og påpekt det tidligere overfor BBB. Men det skjer aldri noe, sier han til bt.no.

Han er overbevist om at uhellet skyldtes elendig vedlikehold.

— Det må tydeligvis en ulykke til før noe skjer fra BBBs side, sier han.

Silje Katrine Robinson
Lars-Oskar Dale